Pronađi članak:

6. 12. 2013.

Zašto Obami nije dozvoljeno da ima iPhone?



Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, priznao je da mu nije dozvoljeno da poseduje iPhone usled bezbednosnih briga i objasnio zašto se ponekada može videti kako koristi nezgrapan, ali super bezbedan, BlackBerry.

„Iz bezbednosnih razloga mi nije dozvoljeno da koristim iPhone“, izjavio je Obama grupi mladih ljudi u Beloj kući prilikom konferencije na kojoj je objašnjavao svoj novi zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Predsednik je takođe dodao da njegove kćerke Saša i Malia provode jako puno vremena na svojim iPhoneovima.

BlackBerry je poznat po svojoj bezbednosnoj enkripciji podataka, i to je jedna od ključnih razloga zašto je posrnula kanadska kompanija i dalje prisutna u Vašingtonu.




Bezbednosne mere na posebno modifikovanom BlackBerry uređaju koji koristi Obama našle su se pod lupom javnosti nakon tvrdnji da su SAD prisluškivale mobilni telefon nemačke kancelarke Angele Merker.

Nekoliko dana nakon stupanja na dužnost, Obama je dobio bitku sa tajnom službom da zadrži svoj BlackBerry uređaj, uprkos strahovima da može biti hakovan i odati njegovu lokaciju.

Predsednik se često žali na preveliko obezbeđenje koje mu onemogućava da komunicira sa normalnim ljudima i spoljnim svetom i da je BlackBerry jedan od načina da dođe do informacija koje nisu prošle kroz ruke njegovih pomoćnika i štampe.

Obamina mejl adresa je takođe striktno ograničena na mali broj dužnosnika i ličnih prijatelja ali nije poznato koji uređaji za enkripciju čuvaju ovaj vid komunikacije.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: