Pronađi članak:

21. 2. 2014.

Besplatne zamene za SMS



SMS porukama vreme definitivno otkucava. Pojavom brojnih servisa koji koriste komunikaciju slikama, tekstom, glasom - pa čak i videom, usluge slanja standardnih poruka sve su manje atraktivne.

Ove iPhone aplikacija mogu vam omogućiti komunikaciju bez dodatnih troškova jer troše data paket koji većina nas ima, a čija upotreba za ove aplikacije je zanemarljiva.

Viber kompanija je nedavno je prodata japanskom gigantu za gotovo milijardu dolara. Aplikacija je dostupna i za Android, Windows, Windows Phone, BlackBerry... Podržava poruke, zanimljive nalepnice i emotikone, audio i video pozive i naravno prenos mulitimedije.


Google Hangouts je "naslednik" zamrlog Google Talka. Osim komunikacije porukama, moguće je obavljati i videopozive sa maksimalno 12 učesnika. Dostupna i za Android i preko Gmail-a iz pretraživača.




WhatsApp svakako mora biti na ovoj listi. Ovaj servis dostupan je u verzijama za više platformi osim iOS-a (Android, Windows Phone, BlackBerry...), a mnogi ga opisuju kao najbolju zamenu za SMS uopšte.


Facebook Messenger iako deo Facebook socijalne mreže na kojoj prifil ima dosta naših prijatelja pa je moguće komunicirati sa njima direktnim porukama pa i video pozivima. Preko njega je moguće komunicirati i sa ljudima koji vam nisu prijatelji na Facebook-u, ukoliko imaju vezan Messenger sa brojem telefona.


iMessage je rezervisan samo za korisnike Apple proizvoda tačnije iPhone, iPod, iPad i Mac računara. iMessage servis je integrisan u iOS Messages (SMS) alplikaciju i automatski prepoznaje korisnike sa aktivnim iMessage nalogom. Moguće je slati poruke i multimediju kao i obavljati video pozive.

  • iMessage [integrisano u iOS]

Da li biste dodali još neku na spisak? Koju vi najviše koristite od navedenih?

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: