Pronađi članak:

20. 2. 2014.

Facebook kupio WhatsApp za 16 milijardi dolara!



Ceo svet bruji o "gigantskoj" kupovini Facebooka koja se obavila u tajnosti tokom 19. februara!

WhatsApp trenutno koristi više od 450 miliona korisnika, koji od 19. februara "pripadaju" Facebooku, koji je WhatsApp kupio u celosti za 12 milijardi u akcijama i još 4 milijarde dolara u kešu! Dodatne tri milijarde dolara u akcijama Facebook plaže kao garanciju da će zaposleni ostati na svojim mestima u narednih nekoliko godina.

Prema izvoru Business Insidera Jan Koum, dosadašnji direktor WhatsAppa, postao je jedan od izvršnih direktora Facebooka i član Upravnog odbora te kompanije.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu besplatnih poruka, slika i multimedije preko interneta, a Google je, navodno, tokom 2013. pokušao da kupi WhatsApp za milijardu dolara.





Korisnicima WhatsAppa njen direktor obećao je da se ništa neće promeniti time što ih je kupio Facebook i da se u aplikaciji neće pojaviti reklame. Korisnicima se obratio i direktor Facebooka, Mark Cukerberg, koji je naveo da je WhatsApp na putu povezivanja milijardu korisnika i da je aplikacija sama po sebi izuzetno vredna. Cukerberg i Koum sarađuju već neko vreme i obojica se raduju novom partnerstvu, odnosno udruživanju.

Facebook je na svom blogu naveo da će ta kompanija iskoristiti WhatsApp za bolje i kvalitetnije povezivanje ljudi, ali da će WhatsApp zadržati svoj brend i nastaviti da funkcioniše kao "zasebna" kompanija.

WhatsApp je osnovan pre pet godina, a osnovao ga je sadašnji direktor Jan Koum sa kolegom, kada su napustili Yahoo kompaniju.


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mondo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: