Pronađi članak:

27. 2. 2014.

Telegram: Dobra alternativa za WhatsApp



Kao što znate WhatsApp je prodat Facebook-u a to značu da će ovaj gigant da uplete svoje pipke u ovu aplikaciju. Onima kojima se to ne dopada danas predstavljamo odličnu alternativu - Telegram.

Kao WhatsApp, telegram omogućava slanje kratkih poruka i radi na iOS-u i Androidu. Ali za razliku od WhatsApp-a on je besplatan i takav će ostati zauvek, naravno bez reklama.

Kreatori su vodili računa o sigurnosti pa su sve poruke enkriptovane, odnosno čvrsto zaštićene od hakera. Sve poruke se skladište na cloud i možete im pristupiti sa više uređaja.

Telegram nema ograničenja u slanju veličine multimedija. Postoji i opcija za slanje tajnih poruka na foru Snapchat-a koje se brišu posle određenog vremena. Telegram je navodno najbrži od svih aplikacija za instant poruke zahvaljujući serverima širom sveta. Korisničko okruženje je prilagođeno iOSu 7 i podseća na WhatsApp pa ćete se lako snaći kada instalirate aplikaciju.



Možete otvarati grupne konverzacije do 100 učesnika i menjati pozadine u chat-u. Trenutno ne postoje zasebni stickeri i emotikoni ali možete koristiti one ugrađene u iOS.

Postoje i nezvanične desktop verzije messengera za Windows, OS X i Linux.


Sigurno ćete u početku primetiti nedostatak prijatelja ali od kupovine WhatsApp-a u prvom danu čak pet miliona novih korisnika je instaliralo Telegram. Ona je broj 1 aplikacija po preuzimanju u 48 zemalja.


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: