Pronađi članak:

17. 2. 2014.

"Zaslepljeni Appleom": Oni žele samo iPhone



U svetu postoji veliki broj onih koji vole uređaje s logom “jabuke”, a nedavno istraživanje sprovedeno nad više od dve hiljade vlasnika iPhonea u Velikoj Britaniji pokazalo je da su korisnici toliko “zaslepljeni Appleom” da više uopšte ne razmišljaju o korištenju konkurentskih uređaja.

Istraživanje koje je sprovela kompanija SIMOnlyContracts, pokazalo je da veliki deo korisnika Appleovih uređaja ima poverenje u njihov kvalitet, dok je osnivač SIMOnlyContracts Rošan Bolah ovakvo ponašanje ljubitelja Applea nazvao “slepom lojalnošću”.

On je ukazao na neverovatan podatak da među korisnicima Appleovih telefona koji su učestvovali u ovom istraživanju, gotovo 80 odsto njih “ne može zamisliti korištenje nekog drugog telefona osim iPhonea”.



Konkurencija je tokom godina predstavljala telefone s mnogo većim dijagonalama ekrana, snažnijim procesorima i kamerama s više megapiksela, dok je Apple od predstavljanja iPhonea samo jednom povećao dijagonalu ekrana (s 3,5 inča na 4 inča). Ipak, ljubitelji ovog brenda i dalje su ostali verni “jabuci”.

Tako je ovo istraživanje pokazalo i da je više od polovine dosadašnjih vlasnika Appleovih telefona i ranije posedovalo iPhone, a zanimljivo je da je najveći broj novih vlasnika ovih uređaja pre posedovao BlackBerry (17 odsto), odnosno Nokiju (14 odsto).

Iako danas tržištem u potpunosti dominira Samsung, Appleov iPhone i dalje je najprodavaniji telefon na svetu pa je ova kompanija u poslednja tri meseca prošle godine prodala više od 50 miliona iPhonea.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: