Pronađi članak:

15. 2. 2014.

Šta se nalazi u "vremenskoj kapsuli Stiva Džobsa"?Velika vremenska kapsula koja je zakopana u zemlju 1983. godine u Aspenu tokom održavanja Internacionalne dizajn konferencije zaradila je svoj nadimak “Vremenska kapsula Stiva Džobsa” nakon što je on u nju stavio sopstveni miš za kompjuter.

Ova kapsula je trebalo da iz zemlje bude izvađena 2000. godine, ali građevinski radovi u Aspenu doveli su do toga da su organizatori izgubili njen trag.

Sada, sadržaj ovog zlatnog rudnika iz 80-ih godina prošlog veka koji je ujedno i redak delić Appleove istorije biće predstavljen svetu zahvaljujući emisiji Diggers koja se emituje na kanalu National Geographic.

Šou je pronašao lokaciju kapsule u septembru, ali ćemo tek sada biti u prilici da pogledamo emisiju koja nam otkriva njen sadržaj – Rubikova kocka, kaseta sastava Moody Blues i veoma staro Balantine pivo samo su neke od stvari koje su učesnici konferencije ostavili za pokolenja.Kada je u pitanju miš Stiva Džobsa, on je bio deo kompjutera Apple Lisa koji je prethodio Macintosh kompjuterima predstavljenim 1984. godine. Džobs je ovaj miš koristio tokom svoje prezentacije u Aspenu.

Po završetku konferencije na stotine drugih stvari spakovano je u kapsulu a mnoge od njih bile su zaštićene plastičnim kesama.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: