Pronađi članak:

28. 3. 2014.

Microsoft izbacio Office za iPad [DOWNLOAD]


Microsoft je juče na konferenciji za novinare objavio dugo očekivani Office za iPad, softver koji se čekao dve godine. Iako je Office za iPhone objavljen sredinom prošle godine, iPad verzija je objavljena skoro godinu dana kasnije.

Office za iPad objavljen je u tri zasebne aplikacije Word, Excel, PowerPoint u App Store-u i može se preuzeti besplatno. Ta besplatna verzija omogućiće vam čitanje i prezentaciju, ali ne i uređivanje dokumenata, pa ćete se tako, ukoliko želite raditi na prezentacijama, morati pretplatiti na Microsoftovu Office 365 uslugu po ceni od 6.99 dolara mesečno, odnosno 69.99 dolara godišnje.

Microsoft paket Office od sada će omogućiti i korisnicima na iPhoneu da besplatno pregledaju dokumente.

Verzija za iPad uređivačkim mogućnostima bogatija je od iPhone verzije, pa se tako može formatirati tekst, koristiti se touch tehnologijom i tzv. ‘re-flowingom’, odnosno tekst će se sam formatirati kada ubacite fotografiju i povlačite je okolo po vašem dokumentu.





Sajt Verge piše kako iako iPad nudi brojne mogućnosti, ne nudi apsolutno sve, pa je tako za sada nemoguće ubaciti video u PowerPoint prezentaciju, jer za to trebate koristiti Windows klijent.

Neke mogućnosti možete pogledati u videu ispod, ili naravno isprobati ih uživo na vašem iPadu — ako ste pretplaćeni na Office 365. Jasno je kako je Microsoftu Office 365 zajedno s OneDrive-om vrlo bitan servis i da ulaže mnogo resursa u razvoj istih.



Ako vas zanima koliko Apple zarađuje od Microsoftovih aplikacija, odgovor je 30%, baš kao i kod drugih aplikacija, pa tako sve pretplate koje se obave kroz aplikacije donesu Appleu nešto profita, tačnije nešto manje od 30$ po Office 365 Home licenci koja košta 99 dolara godišnje.

Office za iPad možete preuzeti na ovim linkovima:


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: