Pronađi članak:

14. 4. 2014.

Facebook ukida poruke u iOS aplikaciji, forsira korisnike da koriste Messenger



Namera je sasvim jasna, u Facebooku na ovaj način žele „isforsirati“ da što više korisnika preuzme, instalira i komunicira putem Facebook Messenger aplikacije.

Ceo postupak ukidanja slanja poruka izravno iz Facebook aplikacije na Android i iOS uređajima počeo je u četvrtak i očekuje se kako će se sve završiti u idućih nekoliko nedelja, nakon čega komunikacija putem poruka više neće biti moguća. Razloge za ovakvu odluku u Facebooku su odlučili objasniti i opravdati činjenicom kako se „komunikacija porukama u Facebook Messenger aplikaciji odvija 20 posto brže“. Uz ovaj podatak, iz Facebooka poručuju kako će se Facebook Messenger „konstantno nadograđivati novim značajkama“, pa je tako već implementirana mogućnost „grupnih razgovora“ i samih poziva.

Iz Facebooka-a su između ostalog poručili: „Kreirali smo brzu i pouzdanu aplikaciju, tako da komunikacija putem Facebook Messengera doista donosi sjajno iskustvo, stoga smo procenili kako je pametnije da korisnici svu svoju energiju i resurse usmjere na to novo iskustvo“. Svi korisnici na Androidu i iOS-u će u narednim nedeljama prvo dobiti obaveštenje o ukidanju mogućnosti komuniciranja porukama unutar same Facebook aplikacije, uz uputstvo kako instalirati njihov Messenger.



Korisnici koji su već dobili obaveštenje o ovom potezu Facebooka, imaju dve nedelje da se prebace pre nego chat u službenoj aplikaciji nestane. Kako je za sada poznato, dugme za chat će i dalje postojati, ali će preusmeravati korisnike na Messenger aplikaciju.

Oni korisnici koji koriste Paper i dalje će moći komunicirati s prijateljima direktno iz aplikacije, iako se očekuje da će se svim aplikacijama u dogledno vrijeme ukloniti chat.

S druge strane dobra stvar je što će Facebook smanjiti veličinu oficijelne aplikacije, koja će raditi brže. “Jednom kada se proces završi, očekujemo da će osnovne aplikacije biti brže”, ističu iz Facebooka.

Facebook Messenger za iOS možete preuzeti ispod:


Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: