Pronađi članak:

4. 5. 2014.

Sledeći OS X još će više ličiti na iOS 7



Naredna verzija operativnog sistema za Mac računara, OS X u verziji 10.10 bi mogao biti središnja tema ovogodišnjeg WWDC-a. Štaviše, informacije kojima raspolaže stranica 9to5Mac govore kako bi 10.10 trebao biti 'nametljiviji' od sledeće verzije mobilnog operativnog sistema iOS

Saznaje se kako će OS X 10.10 donijeti nastavak redizajna koji je započet s prethodnom (i trenutnom) verzijom, a sliku i priliku će tražiti upravo u iOS platformi oko koje su u verziji 7 zbog (pre)brzog razvoja i 'dizajnerskih grešaka' kontroverze bile dosta naglašene.

S tim da je mobilni ekosistem u nikad boljem stanju, Apple navodno želi da pažnju developera usmeri u velikoj meri upravo na desktop računare i OS X.

Multitasking, Mission Control i Finder, osnovne karakteristike tog operativnog sistema trebalo bi da ostanu netaknute iako se 'uzor' traži na iOS-u.



Kodno ime sledeće generacije OS X je 'Syrah', a pretpostavlja se kako će službeni naziv biti 'Yosemite'.

Kad je reč o mobilnoj platformi, neke od ključnih stvari koje je Apple planirao za iOS 8 će možda biti prebačene na verziju 8.1.



Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: