Pronađi članak:

17. 2. 2017.

iPhone 8 će imati još veću bateriju zahvaljujući novom dizajnu



Naš omiljeni analitičar Ming-Chi Kuo opet otkriva nove detalje vezane za iPhone 8. Pre neki dan on je poslao novi izveštaj ulagačima kompanije KGI Securities u kojem se navodi kakve bi nas izmene mogle očekivati u pogledu baterije.

Navodno, Apple bi trebao biti u mogućnosti da “ugura” veću bateriju Plus modela u kućište običnog iPhone 8 modela. To bi se postiglo tako što bi novi iPhone koristio slojeviti SLP dizajn matične ploče gde bi se pojedini delovi ređali jedni preko drugih. Time bi se stvorilo više prostora unutar kućišta za veću bateriju.




Kuo navodi kako je malo verovatno da ćemo u narednih 3-5 godina videti značajan napredak u tehnologiji baterija pa je korištenje slojevitih SLP ploča jedini način da se oslobodi prostor za veću, i time trajniju bateriju. Na taj način bi se u kućište dimenzija sličnih trenutnim 4,7-inčnim modelima mogla ugraditi baterija kapaciteta 2700 mAh što je slično 2900 mAh bateriji koja se ugrađuje u 5,5-inčni iPhone. Inače, korištenje ovog tipa ploče moglo bi povećati troškove proizvodnje samog dela do 80%.

S obzirom da se već na široko veruje kako će iPhone 8 koristiti OLED ekran to bi moglo dovesti do još veće štednje energije u odnosu na aktuelne modele jer je to jedna od prednosti OLED zaslona kojima nije potrebno pozadinsko osvetljenje kao u LCD zaslonima. Sve ovo nas navodi da pomislimo kako glasine o povećanoj ceni za budući iPhone nisu pogrešne jer sve navedeno debelo utiče na troškove proizvodnje.

Pročitaj još:





Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: