Pronađi članak:

19. 2. 2017.

Apple objavio datum za WWDC 2017



Vesti zaista dolaze ranije ove godine: Apple-ova godišnja konferencija za developere, WWDC, održaće se u San Joseu u saveznoj državi Kaliforniji, od 5. do 9. juna. Zašto je to važno za nas? Zato što Apple tradicionalno iskoristi ovu priliku za predstavljanje novih iOS, macOS i watchOS operativnih sistema.

Apple je objavio datum i mesto održavanja ovogodišnjeg WWDC-a na svojoj web stranici, a mesto održavanja nije tradicionalno, jer će developeri sa svih strana sveta doći u San Jose, prvi put nakon 2002. godine. To znači da se možemo oprostiti od Moscone Centra u San Francisku ove godine, nakon jedne i po decenije.






Iako je konferencija prvenstveno namenjena developerima, mnogo ljudi prati otvaranje događaja, jer Apple obično u okviru njega predstavi najnovije operativne sisteme. To se verovatno neće promeniti 2017. godine, pa ćemo imati priliku da vidimo iOS 11, macOS 10.13, watchOS i tvOS prvi put i to 5. juna.

Nova/stara lokacija je McEnery Convention Center koji se nalazi samo nekoliko minuta od Apple-ovog novog sedišta u Kupertinu. Kao i obično, više od 1.000 Apple-ovih inženjera će prisustvovati ovoj konferenciji, kada će održati predavanja za oko 5.000 posetilaca. Gradska administracija će takođe učestvovati na konferenciji, i pripremiti mnoge zanimljive programe za posetioce.



Zašto se događaj održava na ovoj lokaciji, i zašto su ga najavili mesecima unapred, što inače ne čine? John Gruber je imao priliku da obavi kratak razgovor sa Philom Schillerom, koji je izjavio kako su hteli da pomognu developerima. Ako ranije saznaju za događaj, imaće više vremena za organizaciju putovanja, a grad je puno povoljniji od San Franciska što se tiče hotelskog smeštaja. Gradonačelnik San Josea, Sam Liccardo dao je sledeću izjavu:

Presrećni smo što je Apple za mesto održavanja WWDC-a 2017. godine, odabrao upravo San Jose, srce Silikonske Doline i mesto održavanja prvog WWDC-a. Radujemo se saradnji sa kompanijom, kako bismo priredili posebno iskustvo za hiljade posetilaca. U ime našeg grada, želeo bih da pozovem sve Apple-ove developere, partnere i entuzijaste širom sveta, da nam se pridruže u San Joseu kako bi svedočili predstavljanju poslednjih inovacija.

Cena ulaznice će iznositi 1.599 dolara, a moći ćete je “osvojiti”, tačnije dobiti priliku da je kupite, kao i prethodnih godina. Registracija će započeti 27. marta u 20 sati po našem vremenu, a pre nego što dobijete mogućnost registracije, morate biti deo Apple-ovog programa za developere. Ako budu uživo prenosili prezentaciju na svojoj stranici, a ne vidimo razlog zašto to ne bi učinili, moći ćete je pratiti uz komentare korisnika uživo.

Pročitaj još:





Saznajte sve o novim Apple proizvodima:





Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u i dodajte u svoje krugove na Google+ mreži.

izvor: imagazin

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: