Pronađi članak:

13. 9. 2020.

Apple planira da u iPhone implementira funkciju izbacivanja vode sa Watch-aApple Watch je vodootporni sat koji se može koristiti tokom plivanja. Ali šta se dešava kada izađete iz vode? Ukoliko niste znali, Apple Watch stiže sa sistemom aktivnog izbacivanja vode, koji korisiti vibracije zvučnika za izbacivanje vode iz portova uređaja.

Radi se o zanimljivoj funkciji i ideji za koju je Apple zainteresovan da eventualno implementira i u svoju iPhone liniju, kao i u iPad uređaje.
Ovo je zasnovano na patentu koji je otkrio AppleInsider, a u kojem Apple istražuje načine na koje bi mogao da se otarasi vode koja bi dospela u zvučnike iPhone ili iPad uređaja. Trenutno, najveći broj uređaja se oslanja na zatvaranje portova kako bi se sprečilo prodiranje vode u njih, ali kako su rešetke za zvučnike i mikrofoni otvoreni, to rešenje nije u potpunosti primenjivo.Za sada nije poznato da li Apple planira da pomenuti patent komercijalizuje, odnosno rešenje iz njega implementira u konkretne proizvode.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:Saznajte sve o novim Apple proizvodima:


Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: