Pronađi članak:

13. 5. 2011.

Aplikacije pre ustajanja iz kreveta



Broj aplikacija kao i ljudi koji ih koriste je svakim danom sve veći, a Ericsson ConsumerLab sada donosi podatak da 35 posto korisnika pokreće omiljene aplikacije i pre nego što ustanu iz kreveta.

Osim toga, istraživanje pokazuje da aplikacije za društvene mreže pre ustanja iz kreveta koristi 18 posto korisnika iPhonea ili smartfona na Android platformi u Americi, a 20 posto koristi ove aplikacije i neposredno pred odlazak na spavanje.




Osim društvenih mreža, aplikacije koje pružaju informacije o vremenskim podacima takođe su popularne ujutru, kao i Google Maps i druge aplikacije za navigaciju.

Istraživanje pokazuje i da su korisnici sve više vezani za aplikacije, a ne za same uređaje, pa tako navika postaje proveravanje Facebook ili Twitter naloga, a ne korišćenje određenog modela telefona, a ispitanici su pokazali slično ponašanje i sa aplikacijama na tabletima.

"Sa internet pristupom, mobilni telefoni prevazilaze granice komunikacije i zabave i ulaze u carstvo svakodnevnih aktivnosti, a aplikacije su te koje podstiču ovaj trend", navodi se u izveštaju objavljenom povodom ovog istraživanja.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: