Pronađi članak:

7. 2. 2012.

Tajvanski Stiv Džobs ima krila anđela i reklamira novi Android tablet



U novoj TV reklami koje se prikazuje na Tajvanu pojavljuje se glumac s krilima anđela i oreolom iznad glave, koji providno imitirajući Stiva Džobsa promoviše tablični računar nazvan Ekšn ped (Action Pad), proizvod tajvanske kompanije Ekšn elektroniks (Action Electronics).

Reklama se pojavila prošlog meseca a glumac u ulozi Džobsa, nedavno preminulog direktora Epla (Apple), nosi njegovu karakterističnu odeću – rolku, farmerke i patike – zajedno s naočarima i sivom perikom, ali ne pominje njegovo ime. Umesto toga, pominje samo neke njegove fraze na engleskom (It's amazing! Finally, I can play with another pad.) dok je sve ostalo na kineskom sa stranim naglaskom.



Predstavnica kompanije je u sredu rekla da su Džobsa izabrali za svoju TV reklamu zbog inovativosti koju je uneo u tehnologiju i velikih stvari koje je uradio, što i njihova kompanija takođe želi da postigne. „Ne pokušavamo da iskoristimo njegovu smrt i nije nam namera da ga ismevamo.“




Međutim, mnogi se ne slažu s ovakvim pristupom. Iako se na tajvanskoj televiziji često šale na račun poznatih ličnosti, oni smatraju da nije isto kad su to žive osobe i da je u ovom slučaju pokazano nepoštovanje prema preminulom.

Epl još nije reagovao u ovom slučaju, ali u jednom sličnom jeste. Prošlog meseca je sprečio kompaniju In ajkons (In Icons) da proizvodi figure u obliku Stiva Džobsa.

Tablični računar koji se reklamira koristi operativni sistem Android 2.3.3. i košta 7000 tajvanskih dolara (236 američkih). Ima dvojezgarni procesor koji radi na 1,2 GHz i ekran osetljiv na dodir dijagonale 17,8 cm (7 inča).

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: