Pronađi članak:

3. 6. 2013.

Apple uvodi AirDrop opciju u novi iOS 7


Apple testira AirDrop funkciju u novom iOS 7 koju bi mogao predstaviti na konferenciji WWDC13.

AirDrop je prvi put predstavljena u OS X Lion operativnom sistemu 2011. godine za Mac računare kao jednostavan način razmene dokumenata.

Za one koji ne znaju to je način razmene fajlova između dva Mac računara preko WiFi signala tako što se napravi nezavisna (ad-hoc) mreža. Otvaranjem AirDrop alatke pojavljuju se svi uređaji u blizini koji su osposobljeni da primaju ili šalju dokumenta: fajlove, dokumenta, fotke i ostali multimedijani sadržaj. Slanje je jednostavo i obavlja se po sistemu prevlačenja fajlova na željeni uređaj.

Ova opcija ne predstavlja ništa revolucionarno. Odavno postoji na Androidu sistemu, a postoje i aplikacije na App Store-u za ovu namenu. Bilo bi lepo kada bi Apple uvrstio AirDrop u iOS 7 pa da ne moramo da šaljemo fajlove preko emaila ili iMessage.




AirDrop bi trebao da se nalazi u sklopu Share menija i podržavao bi razmenu fajlova sa svim AirDrop omogućenim uređajima odnostno iUređaj-iUređaj ili iUređaj-Mac računar, u oba pravca.

Da li mislite da će AirDrop biti koristan dodatak na novom iOS-u? Pogledajte šta nas sve očekuje u iOS 7 na WWDC13 10. juna.

Pogledajte kako funkcioniše AirDrop:



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: 9to5mac

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: