Pronađi članak:

16. 9. 2020.

Predstavljeni novi Apple Watch, Apple Watch SE, iPad i iPad Air i Apple One pretplate



U skladu sa prevladavajućom temom ove godine, koronavirusom, koji je velik broj događanja premestio online, u novom virtuelnom događaju Apple je sinoć predstavio svoje nove hardverske proizvode za ovu sezonu. Tim Cook odmah u početku je najavio da će se event baviti sa tek dva proizvoda - Apple Watch-om i iPad-om. Na iPhone 12 ćemo morati, skladno ranijim najavama, da pričekamo još nekoliko nedelja.

Apple Watch Series 6




Nova verzija najprodavanijeg pametnog sata na svetu donosi tri nove boje – zlatnu, srebrnu i crvenu (ProductRED). Od novih funkcija ističe se napredni infracrveni senzor koji meri zasićenost krvi kiseonikom u samo nekoliko sekundi. Ovaj dodatak će, uz već postojeće načine merenja stanja organizma, poslužiti u boljoj proceni zdravlja pojedinca, ali će podatke biti moguće podeliti i sa naučnicima u nekoliko novih globalnih studija praćenja zdravlja ljudi.



Apple Watch Series 6 donosi Apple-ov procesor S6 zasnovan na čipu A13 Bionic. Kao i prethodna generacija, imaće ekran sa "always on" funkcijom, dok WatchOS 7 donosi niz novih "lica" satova i dodatnih funkcija poput praćenja pranja ruku, koje su najavljene još na WWDC-u. Novi Apple Watch dolaziće sa i nizom novih narukvica u nekoliko sasvim novih dizajna i boja, kao i uz nove boje već poznatih dizajna.



Nova opcija Family Setup nudi mogućnost povezivanja Apple Watch-a koje koriste deca sa iPhone-om roditelja, što omogućava kontrolu lokacije dece, njihovih kontakata i slično. Početna cena novog Apple Watch-a Series 6 biće 399 dolara.

Apple Watch SE




Novi, "jeftini" Apple Watch će, kao i serija iPhone-a SE, dolaziti sa prošlom generacijom procesora (S5), ali i gotovo svim senzorima koji su prisutni u Series 6 i istim dizajnom. Najveća prednost će mu biti cena – početna će iznositi tek 279 dolara, a neće imati EKG, merenje kiseonika u krvi i slične napredne funkcije. Osim njega i nove generacije, u prodaji ostaje i Series 3 po početnoj ceni od 199 dolara.



Kako bi napravili nove korake u očuvanju okoline, u Apple-u su najavili da se novi Apple Watch neće prodavati uz pripadajući USB adapter – što potvrđuje naznake da bi se isto moglo dogoditi i sa iPhone-ima nove generacije.

Apple Fitness+




Nova usluga za vežbanje Apple Fitness+ omogućiće vlasnicima Apple Watcha da odaberu vežbu koju žele da odrade na iPhone-u, iPad-u ili AppleTV-u. Tada će im se na ekranu pokazati vodič, ali će uživo videti i stvarne podatke o svojoj aktivnosti koje beleži Apple Watch za vreme vežbanja. Otkucaji srca, potrošene kalorije i svi ostali bitni podaci biće dostupni za vreme plesa, yoge, trčanja, kardio vežbi i sličnih aktivnosti koje se mogu odrađivati i od kuće.



Usluga će koštati 9,99 dolara na mesečno ili 79,99 dolara godišnje, i to za celu porodicu. Uz kupovinu novog Apple Watcha ista će biti besplatna u prva tri meseca.

Apple One




Apple je predstavio i novu opciju objedinjavanja pretplata na njihove digitalne usluge, Apple One. Music, Arcade, iCloud, News+ te Fitness+, svi oni biće dostupni kroz različite planove pretplata. Od 14,95 dolara za individualni plan, preko 19,95 dolara za porodični pa do 29,95 za "Premier" plan, u različitim kombinacijama, Apple će ponuditi nove mogućnosti kojima će se više pretplata ujediniti i omogućiti uštede onima koji koriste više servisa istovremeno. Apple One stiže do kraja godine.

iPad




iPad osme generacije, takođe najavljen juče, zadržava identičan dizajn (10,2”) kao i prethodna generacija. Ali, iznutra donosi čip A12 Bionic, 40% brži od prethodnoga i uz dvostruko brži grafički podsistem. Osma generacija iPad-a podržava njihovu Smart tastaturu i Apple Pencil, a u punoj snazi će biti uz najavljeni iOS 14. Početna cena iPad-a 8. generacije biće 329 dolara, a u prodaju stiže već ovoga petka.



iPad Air




Veliki redizajn doživeo je iPad Air. Kućište sada podseća na iPad Pro, a nova verzija dolazi u pet boja, donosi Liquid Retina ekran sa 2360x1640 tačaka i dijagonale 10,9”, dok je TouchID senzor otiska prsta integrisan u tipku za uključivanje uređaja – po prvi put.



Za performanse je zadužen novi SoC A14 Bionic zasnovan na revolucionarnoj 5-nanometarskoj tehnologiji i donosi 11,8 milijardi tranzistora. Osim velikog poboljšanja izradi novi čip troši i značajno manje energije, a njegovih 6 jezgara daje mu 40% veću brzinu od prošle generacije.



Neuralni engine ovog procesora ima čak 16 jezgara i dvostruko ubrzava izvođenje mašinskog učenja, dok će neke funkcije unutar tog podsustava biti ubrzane i do 10 puta.

iPad Air od sada će se priključivati na USB-C priključak, kao i iPad Pro, a unapređene su mu i prednja i zadnja kamera, takođe po uzoru na Pro verziju Apple-ovih tableta. Novi Air takođe podržava Magoc Keyboard i Apple Pencil. Cene će kretati od 599 dolara, a u prodaju stiže sledećeg meseca.



Novi operativni sistemi


iOS 14, iPadOS 14, WatchOS 7, TVOS 14 – svi ovi novi OS-ovi za Appleove uređaje biće dostupni za preuzimanje, prilično neočekivano, već danas. Biće to prvi put u novije vreme da je Apple izbacio finalnu verziju iOS-a mesec dana pre novih iPhone-a za istu sezonu.

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: