Pronađi članak:

17. 9. 2020.

Apple predstavio novi iPad Air



Apple je tokom svog "Time Flies" događaja, predstavio novi iPad Air koji dosta podseća na kompanijin iPad Pro. Tablet karakterišu značajne izmene dizajna u odnosu na aktuelni Air, a uređaj ima dosta tanje okvire oko displeja.

Kompanija koristi i veći 10.9-inčni Liquid Retina displej (2360 x 1640p) na novom iPad Air modelu, koji koristi True Tone i ima premaz koji štiti od odbljeska svetlosti. Touch ID senzor otiska prsta je pomeren u taster za paljenje kako bi se omogućila maksimalna veličina ekrana.



Novi Pad Air koristi Apple A14 Bionic čipset, koji je kreiran u 5nm procesu i ima CPU sa šest jezgara. Kompanija obećava poboljšanje performani od 40% u odnosu na prethodni iPad Air i poboljšanu GPU podršku.





Apple ističe da je A14 Bionic najnapredniji čipset koji je kompanija ikada kreirala, a čip implementira i specijalne machine learning akceleratore koje će aplikacije moći da koriste. iPad Air sada koristi USB-C za podršku punjenja do 20W.

Kada su u pitanju kamere, novi Air pozajmljuje 12MP senzor sa iPad Pro modela i nadograđuje ga poboljšanom stabilizacijom videa. Prisutna je i 7MP FaceTime HD kamera, sa podrškom za smart HD za snimanje 1080p 60fps videa.

Najnoviji iPad Air podržava Apple Pencil i Magic Keyboard, a u prodaji će se naći od oktobra po ceni od 599 dolara.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Pročitaj još:



Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite na Twitter-u.

izvor: benchmark

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: