Pronađi članak:

19. 3. 2021.

iPhone 12 ima problem sa kvalitetom izrade



Apple je u oktobru prošle godine predstavio i nedugo nakon toga u prodaju stavio četiri nova iPhone 12 modela sa osveženim dizajnom i 5G podrškom. Pet meseci kasnije vlasnike onog osnovnog iPhone 12 modela razljutio je defekt koji baš i nisu očekivali od Apple telefona.

iPhone 12 serija donela je svojevrstan retro dizajn, nalik na onaj kakav su imali iPhone 4, 4s, 5 i 5s modeli ali osvežen novim OLED ekranom preko cele prednje strane. Osnovno obeležije tog novog, a starog dizajna, ravni su ivice koje iPhone 12 čine elegantnim na pogled, ali i sigurnijim u ruci.



Dok iPhone 12 Pro i Pro MAX imaju takav pljsnati okvir od nerđajućeg čelika, iPhone 12 i iPhone 12 mini, dolaze sa okvirom izrađenim od aluminijuma. Ispostavlja se da je upravo to problem, koji sada prijavljuju neki razočarani vlasnici iPhone 12 modela.

Naime, izgleda da s vremenom boja tog okvira bledi pa iPhone 12, 5 meseci kasnije, više ne izgleda baš tako premium. Izgleda da su najviše pogođeni upravo Product RED crveni modeli iPhone-a 12.

Na Apple-ovom forumu za podršku je puno i vlasnika iPhone-a 11, koji se žale na slične nevolje. Nagađa se o uzrocima pa neki misle da do diskoloracije dolazi zbog postupka bojenja i izlaganja UV zračenju.

Da li je reč o sistemskom defektu u kvalitetu izrade ili tek sporadičnim slučajevima, možda vezanih za jednu od proizvodnih serija, nije još sasvim jasno. U svakom slučaju čeka se i službena reakcija kompanije Apple na ove probleme.





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: