Pronađi članak:

19. 4. 2010.

Novi iPhone 4. generacije! (specifikacije i video)



Gizmodo je potvrdio da je uredjaj koji je u njihovom posedu original Apple iPhone proizvod (poototip)! Oni su ga i rastavili i potvrdili da se taj nivo tehnologije ne moze naci u Kineskim telefonima.

Dizajn je drasticno drugaciji od prethodnika. O promenama smo pisali ovde. Ovo su nezvanicne specifikacije koje, iako mozda tacne, ne dolaze od strane Applea.

Zasto se tvrdi da je pravi?

Posle jednonedeljnog igranja sa uredjajem, zavrsna obrada je ista kao Apple telefon. Posle otvaranja vide se pravi ukazi da je nemoguce koristiti Appleove delove za pravljenje kopije.



Prijavljen je kao izgubljen:

Dzon Grubernavodi da je Apple izgubio jedan prototip i zeli ga nazad.

Ekran:

On je toliko visokog kvaliteta da se ne vide pojedinacni pikseli, sto je nemoguce izvesti sa kopijom. Ne zna se tacna rezolucija ali je visa od trenutnog 3GSa.

Operativni sistem:

Uredjaj je u sebi imao OS 4.0 pre nego sto ga je Apple objavio. Apple je zatim daljinske kontrole ugasio sistem. Ne postoji mogucnost povratka je je firmware za svaki model drugaciji. Sto je jos jedan dokaz.




Prepoznaje se kao iPhone:

Kada se prikljuci na racunar ponasa se isto kao iPhone sa sve ekranom "Connect to iTunes". Xcode i iTunes ga takodje prepoznaju kao iPhone. Mac OS Xov System Profiler ga vidi kao iPhone u restore modu, sto je karakteristika ugasen sistem. Zatim pokazuje razlicite identifikatore proizvoda u odnosu na 3G i 3GS.

Koristi Micro-SIM:

Ni jedan dosadasnji telefon ne koristi ovu vrstu SIM kartica u SAD

Futrola:

Futrola u kojoj je nadjen je napravljena da uredjaj savrseno pasuje. Otvori za sve rupe i zvucnike su precizni. Visok kvalitet podseca na Case-Mate ili Belkin proizvod. Odlicna kamuflaza.



Ovogodisnji model:

Nema logike da Apple ovako rano testira model za 2011. godinu. A takodje je suvise napredan za proslogodisnji test model.

Unutrasnjost:

Po otvaranju, otkrivene su Apple komponente. Posto se razlikuju od prethodnih i odlicno pasuju u trenutno kuciste, ne mogu se pomesati sa vec postojecim



Novi industrijski dizajn:

U pocetku ova vrsta dizajna je razlicita od prethodih iPhonova. Izgubljene su zakrivljene povrsine. Simetrican je ali u iz druge perspektive. Hromirani deo je zamenjen ravnim ramom. Dugme za glasnocu je podeljeno na dva i metalno je.

Iako je drugaciji od iPhone dizajna, vraca se jednostavnosti iPad i iMac proizvodne linije.



Zasto plasticna pozadina?

Kod iPada se vec primecuju nedostaci u Wi-Fi signalu zbog aluminijumskih ledja. Sigurno bi glavni dizajnet Dzon Ajv hteo da se otarasi plastike i zameni je aluminijumom, alo zbog velicine uredjaja, morali su da naprave kompromis zbog prijema signala.

Zasto razdvojeni dugmici za jacinu?

S obzirom da je najveci zahtev za iPhone fizicko dugme za kameru, moguce je da je Apple pomocu duplog pritiska uveo ovu opciju.

Zasto šavovi?

Ovo je veliko iznenadjenje koje odudara od svakog aktuelnog Apple dizajna i za ovo ne postoji objasnjenje. Iako se tvrdi da ne izgleda lose, kao Braunovi proizvodi iz '70. Ili ce nestati ili postoji funkcija za njih koja nije otkrivena.




Zasto nema suzenja i krivina?

Jer je sve minijaturizovano i spakovano da nema mesta za kurvature. Sve je tesno, bez mesta za bilo sta osim elektronike.

Hardverske specifikacije:

Dimenzije su 11.43 x 5.9 x 0.9 cm, tezine 140g (3g tezi od iPhona 3GS). baterija je 5.25Wh sa 3.7V. Oznaka na poledjini nosi XXGb, a posto se ne moze ukljuciti, ne postoji nacin da se proveri memorija.

Osecaj:

Osecaj je "prokleto velicanstven". Mnogo je cvrstiji i manje plastican. Ozbiljniji je i manje podseca na igracku zbog metalnih tastera. Mnogo vise podseca na iPhone 2G.

Posto su obe strane sjajne, nema razlike kako cete ga drzati kako biste izbegli klizanje. Kada je telefon ugasen, prednja i zadnja strana su uradjene da budu sto slicnije (simetrija). A posto je tanji, lepsi je osecaj dok se nalazi u dzepu.



Sta sve ovo znaci?

Apple je drasticno izmenio spoljni dizajn. Prethodni model star dve godine jednostavno izgledaj zastarelo u poredjenju sa trzistem. Sa ovime se mnogi nece sloziti. Dizajn je komplikovaniji, sto se velikom broju nece dopasti. Neki kazu da cak podseca na NOKIA utedjaje.

Ali uvedene su i funkcije koje su mnogi zahtevali poput prednje kamere! Dok su sa druge strane nadgradili sve - bolja zadnja kamera, blic, dugotrajnija baterija, jos jedan mikrofon za cistiji zvuk.

Posle novih informacija i dokaza, pocinjemo da mu dajemo sansu, da je u pitanju original uredjaj. Videcemo sta ce ispasti od cele price.

Pogledajte jos slika u foto galeriji!

Sta vi mislite?

izvor

3 коментара:

  1. Zasto se opterecujete spekulacijama, nagadjanjima i ostalim glupostima.

    Jednostano sednite i cekajte 22.Juni, tad ce se najkasnije sve saznati.

    ОдговориИзбриши
  2. Ma kakav prototip, cista namestaljka..viditi i sami u navodima zasto je pravi, mislim totalno je smesno..

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман5. мај 2010. 23:17

    ovo je vjerojatno novi iphone iz razloga sto je tesko povjerovat da ce izbaciti drugaciji model od ovog jer je steve ulozio milijune dolara u devel.i sumnjam da ce promijeniti model telefona. preskupa investicija

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: