Pronađi članak:

25. 3. 2011.

Amazon lansirao svoj Appstore, najavljene svakodnevne promocije



Kompanija Amazon je očigledno želela da očuva bar neke elemente iznenađenja u pogledu nove prodavnice Android aplikacija, pa ni u jednom trenutku datum lansiranja servisa nije zvanično najavljen. Bilo kako bilo, Amazon Appstore je sada zvanično otvoren, barem za Amerikance, a kupce već čeka jedna interesantna promocija. Danas će svi korisnici koji se registruju, besplatno dobiti ekskluzivnu novu igricu Angry Birds Rio, čija cena inače iznosi 99 centi. Jedna od ekskluzivnih mogućnosti Amazonovog servisa je i da gotovo svaku aplikaciju isprobate pre nego što je kupite, i to direktno iz računarskog browsera. Appstoreu se, inače, može pristupiti preko računara ili preko specijalne Android aplikacije, a oba slučaja će vam trebati Amazonov korisnički nalog. Trenutno je na raspolaganju oko 3.600 aplikacija.

Kao što smo već pisali, na Amazon Appstoreu će, za razliku od Android Marketa, svaka aplikacija morati da prođe proces testiranja i odobravanja. To bi, u proseku, trebalo da obezbedi viši nivo kvaliteta aplikacija i zaštitu od malicioznog softvera. Takođe, interesantno je da cene aplikacija ovde ne određuju sami autori (programeri), već Amazon. To je kompaniji omogućilo da se "igra" sa interesantim promocijama.




Naime, Amazon je najavio da će se sa Googleom boriti tako što će neke zanimljive aplikacije nuditi jeftinije od Android Marketa (barem dok ne privuče dovoljan broj korisnika). Još jedan interesantan vid promocije je obećanje kompanije da će baš svakog dana neku plaćenu aplikaciju nuditi besplatno. Dakle, ima više dobrih razloga da novi servis posećujete svakodnevno.

NAPOMENA: Amazon Appstore za sada nije zvanično podržan u našoj zemlji i od strane naših operatera. Pristup je omogućen za korisnike iz Srbije, ali ne i skidanje aplikacija.

Ukoliko želite da skidate samo besplatne aplikacije, možete probati da se registrujete sa nekom (lažnom) adresom iz SAD, te probati da unesete broj svoje ili neke lažne kreditne kartice (samo u svrhu registrovanja na 1-Click Pay uslugu). Još uvek je rano za konkretnije savete, ali dobijamo informacije da je takva registracija moguća. Mi nismo uspeli...

amazon.com/appstore

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: