Pronađi članak:

25. 3. 2011.

Korisnici žele veće ekrane na telefonima



Pre izvesnog vremena, Stiv Džobs je izjavio da nikome ne treba tablet sa ekranom manjim od 10 inča, kao ni smartfon sa ekranom od 4 inča ili većim. Glasine, pak, govore da Apple radi i na manjem tabletu i na većem smartfonu. U međuvremenu, dok se takve glasine ne potvrde ili ne odbace, Džobsa su demantovali sami podaci "sa terena". Naime, ispostavilo se da su 24 odsto smartfona u SAD modeli sa displejom od 4 inča ili većim (4,3 inča). Kako je pokazalo istraživanje agencije NDP, tome su najviše doprineli popularni modeli kakvi su Samsung Galaxy S, Motorola Droid X i HTC EVO 4G.

Ujedno, tržišni udeo telefona sa displejima dijagonale između 3,5 i 3,9 inča porastao je samo za dva procenata u periodu od drugog kvartala 2010. do danas, dok je broj telefona sa manjim ekranima opao čak za trećinu. Do prve polovine 2009. godine, telefoni sa ekranima manjim od 3,5 inča okupirali su dve trećine tržišta.




Korisnici, dakle, žele veće ekrane, i izgleda da su zbog komfornijeg korišćenja, pre svega surfovanja, spremni da žrtvuju komforno nošenje uređaja u džepu. Naš lični utisak je da je, kada se jednom naviknete na veliki ekran, povratak na "skučene" aparate veoma težak.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: