Pronađi članak:

25. 3. 2011.

Google novi najbrend svetaNajpoznatije bezalkoholno piće na svetu više se ne nalazi među deset najboljih svetskih brendova, kaže analiza kuće Brend Fajnens. U rang listi 500 "naj" brendova na svetu, poznatu sodu iz Atlante prošlogodišnji gubitak od devet milijardi dolara, te činjenica da je među potrošačima sve snažniji trend korištenja tzv. zdravih pića, oborili su na 16. mesto. Internet gigant Google je zato ove godine postao prvi brend, sa vrednošću od 44 milijarde dolara. Na drugom mestu je Microsoft, još jedna kompanija iz ICT sektora. No, tu nije kraj hi-tech kompanijama na TOP10 listi.

IBM je na četvrtom mestu, a Apple, koji je prošle godine bio dvadeseti, sada je na osmom, načinivši ogroman pomak, zahvaljujući pre svega inovativnom dizajnu, odanim potrošačima i fantastičnim marketinškim aktivnostima. Činjenica da se među prvih deset brendova sveta nalazi čak sedam kompanija koje pružaju ICT usluge i proizvode, govori i o promeni zahteva modernog društva.
Anja Bajer Minkara, brend konsultant iz kompanije Brend doktor, kaže da je za određivanje vrednosti brenda vrlo bitna emocija kod potrošača. "Google je primer pozitivne emocije i funkcionalnosti, koristan je, a stalno brine o svojim korisnicima, nudi im stalno novi dizajn i sadržaje", objasnila je ona.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: