Pronađi članak:

24. 3. 2011.

Gartner: iPad će nastaviti da dominira tržištem



Novi iPad 2 će nastavati Appleovu većinsku dominaciju na tržištu tableta, smatraju analitičari agencije Gartner. Premda je teško verovati da ova informacija za nekoga može da predstavlja posebno iznenađenje, iz Gartnera stižu argumenti koje svakako vredi pročitati. Stručnjaci smatraju da iPad i dalje ima nekoliko jedinstvenih prodajnih prednosti, pre svega fantastičnu podršku mobilnih aplikacija (ekosistem softvera i sadržaja), pa zatim hardverski ekosistem iza sebe, tj. veliki broj drugih uređaja sa kojima se na neki način nadopunjuje. Kao dodatni kvalitet, analitičari ističu cenu.

Predviđanja govore da će više od polovine vlasnika prve generacije iPada preći na novi model, prvenstveno zbog njegovih kamera, ili jednostavno zbog prestiža i želje za praćenjem trendova. U Gartneru ističu da iPad svakako ima i svojih slabosti, pre svega izostanak USB portova, slota za microSD kartice i podrške za Adobe Flash. No, sva je prilika da su upravo ovi nedostaci omogućili gore navedene prednosti, te pomogli Appleu da stvori gotovo savršen zatvoreni ekosistem.




Uprkos tome, stručna javnost veruje da će ovaj gedžet ostati lider na tržištu tableta, jer osim pomenutih prednosti, sa sobom vuče prosto neverovatnu jačinu Appleovog brenda. Poput ostalih proizvoda kompanije Apple, iPad se neosporno smatra statusnim simbolom i proizvodom za "posebne ljude".

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: