Pronađi članak:

11. 4. 2011.

Googleove prvoaprilske šale (VIDEO)



Prvi april je možda izgubio onaj svoj nekadašnji šarm, kada nam je cilj bio da "oči u oči" nasamarimo prijatelje i porodicu, ali je praznik šale na Internetu dobio jedan sasvim novi smisao. Web mediji su i ove godine preneli toliko simpatičnih lažnih vesti i pošalica, često sa ozbiljnom "zaleđinom", da smo se prosto plašili da objavimo bilo šta što liči na ekskluzivnu vest, u strahu da ne ispadnemo naivni. Šalu na stranu, pošalice često potiču od "ultimativnog izvora", tj. iz samih velikih kompanija, a Google je, primera radi, i sam plasirao dve simpatične šale, za koje je napravio i simpatične video spotove.

Prvi spot je za (nepostojeću) novu uslugu Gmail Motion, koja je navodno donela korisnicima mogućnost da mlataranjem ruku upravljaju svojim mailovima. Obratite pažnju na "smorenog" lika koji objašnjava koje pokrete treba izvoditi za koju komandu. O tome koliko je dobar govori i podatak da je video već zabeležio oko 5,5 miliona pregleda na YouTubeu.




Drugi spot je promocija (navodnog) radnog mesta na poziciji "autocompletera". Google se našalio na račun funkcije koja automatski predlaže konačne rezultate sa svakim ukucanim slovom u polje za pretraživanje, tvrdeći da taj posao "u pozadini" rade obični ljudi. Sjajno...

Pogledajte video:





(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: