Pronađi članak:

18. 5. 2011.

Apple predlaže manje SIM karticeKako bi proizvodili tanje uređaje, iz kompanije Apple predlažu promenu važećih standarda u izradi SIM kartica.

Ovakav predlog upućen je i evropskom telu zaduženom za standarde u telekomunikaciji, ETSI, ali iz ovog instituta navode da još uvek nije doneta odluka o tome da li će se krenuti sa radom na standardizaciji manjih kartica.

"Proces može potrajati, godinu dana ili više, ukoliko postoji neslaganje među konkurentskim stranama u ovoj oblasti. Ipak, ukoliko postoji načelni konsenzus među kompanijama, proces može biti ubrzan i završen za nekoliko meseci", navode iz ove organizacije.
Analitičari smatraju da ukoliko ovaj predlog bude usvojen i druge kompanije će ubrzo krenuti sa korišćenjem manjih SIM kartica.

"U nekom momentu, kada veličina i težina smartfona postane ključna karakteristika, i drugi proizvođači će krenuti istim putem", smatra analitičar kompanije IDC, Francisko Džeronimo.

Apple nije komentarisao ove navode, a kompanija je u ovom predlogu dobila podršku i operatera Orange, iz kog stižu najave da bi uređaji sa novim manjim SIM karticama mogli biti na tržištu već sledeće godine.

(b92.net)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: