Pronađi članak:

18. 5. 2011.

Neka ti telefon pronađe gajbu



Oko 71 odsto vlasnika mobilnih telefona u Beogradu koristi neku od aplikacija koje im omogućavaju da pronađu odgovarajući stan, rezervišu sobu u hotelu ili dobiju "pametno" obaveštenje o tome ko ih je zvao.

Najnovije ponude na "domaćem terenu" aplikacija predstavljene su u okviru trećeg "MobileMonday" takmičenja u Kulturnom centru "Grad", na kome je pet timova prikazalo svoja rešenja o rezervisanju hotela, pronalaženju stana i dobijanju "pametnih" obaveštenja o propuštenim pozivima.

Jedinistvena aplikacija u regionu - "Tražimgajbu", prema rečima njenih autora, namenjena je prvenstveno studentima i srednjoškolcima, a omogućava pronalaženje stana u blizini fakulteta ili škole.




"Uz pomoć aplikacije, korisnici mogu da vide sve informacije o stanu, kao što je kvadratura, cena, lokacija, pa čak i slike, a moguće je i direktno kontaktirati stanodavca", naveo je jedan od autora Aleksandar Đorđević.

On je dodao da ta aplikacija, takođe, omogućava da se pretraga stanova filtrira po lokaciji, ceni ili kvadraturi, kao i da se vide komentari ljudi koji su već imali iskustva sa određenim stanom.

Uz pomoć aplikacije "BookHotelsSrbija", koju je napravila grupa studenata, korisnici mogu da obave pretragu slobodnog smeštaja u 130 hotela koji se nalaze u bazi podataka i da u nekom od njih rezervišu smeštaj.

"Takođe je moguće videti cenu smeštaja u dinarima i evrima, dobiti dodatne informacije o hotelu i u svakom trenutku zatražiti pomoć operatera", precizirao je jedan od autora Janoš Baba.

Korišćenje raznih aplikacija zavisi od obrazovanja i motiva za korišćenje, pokazalo je istraživanje Jovana Milićevića predstavljeno u okviru ovog takmičenja.

"Tu vrstu dodataka na mobilnom telefonu više koriste muškarci nego žene", objasnio je Milićević.

(mondo.rs)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: