Pronađi članak:

2. 6. 2011.

"Biznis zajednica mora biti proaktivnija"



Konferencija EuroDIG bila je mesto na kome su se, pored predstavnika vlada i civilnog sektora, pojavili i predstavnici biznis sektora.

Jedan od njih, Marek Slacik, izvršni direktor marketinga i prodaje kompanije Telenor Srbija, kao učesnik jedne od panel diskusija rekao je da kritikuje biznis zajednicu i misli da kompanije moraju biti proaktivnije, i da treba lansirate kampanje koje bi doprinele edukaciji korisnika.

Rekli ste da biznis zajednica mora biti proaktivnija, šta se tačno mislili pod tim?

Marek Slacik: Sasvim sam siguran da kao industrija možemo ovde zauzeti snažniju poziciju. Potrebno je da zauzmemo čvršći stav u obrazovanju naših korisnika ili barem im skrenemo pažnju na neka ključna pitanja koja se tiču bezbednosti, zaštite podataka o ličnosti, itd. Nije dovoljno da se krizom bavite tek kad se ona pojavi.




Potrebno je da kao industrija u ovom regionu budemo proaktivniji. S obzirom na to, zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da Telenor sprema jedno moguće rešenje. Ne mogu još da vam otkrijem detalje, a projekat je sada u završnoj fazi.

Koje korake vi preuzimate u tom smeru? Mislite li da su vaši korisnici dobro edukovani?

Naše usluge, kao što su Klik ili PlatiMo omogućavaju velikoj većini naših korisnika pristup internetu i finansijskim uslugama i elektronskoj upravi, bez ikakvih ograničenja u pogledu modela telefona, mesta ili vremena. Ili, uvodeći internet za tzv. obične telefone – ne smart telefone – pomogli smo da se ostvari osnovno pravo široke javnosti – pravo na pristup Internetu. Prema prošlogodišnjem svetskom pregledu BBC-a, sprovedenom u 26 zemlje, skoro 80% odraslih sada veruje da je pristup internetu njihovo osnovno pravo.

Slacik je rekao i da u rzvoju interneta u Srbiji, u poslednjih nekoliko godina, došlo do ubrzanih promena, i da su sa jedne strane internet iskustva podignuta na popuno novi nivo, a sa druge strane to donosi nove probleme, kao što su bezbednost dece, univerzalno pravo pristupa i bezbednost podataka.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: