Pronađi članak:

11. 6. 2011.

Do 2015. preuzećemo 48 milijardi mobilnih aplikacija



Prema prognozama agencije In-Stat, do 2015. godine broj preuzimanja mobilnih aplikacija dostići će cifru od 48 milijardi.Naravno, glavni uzrok za toliku ekspanziju ovog tržišta jeste nagli rast popularnosti smartfona sa velikim ekranim osetljivim na dodir, koji predstavljaju udoban način za korišćenje aplikacija.

Analitičari su podsetili da su za to zapravo najslužnije dve platforme - Apple iOS i Android, čiji korisnici višestruko češće skidaju aplikacije nego vlasnici BlackBerry i Symbian telefona. Primera radi, samo Apple App Store do sada je zabeležio 14 milijardi preuzimanja. Studija je pokazala i da polovina korisnika radije skida aplikacije preko Wi-Fi veze nego putem 3G konekcije.




Kako govore procene ove agencije, već ove godine će 90 odsto svih prodatih smartfona biti modeli sa touch ekranima. U skorijoj budućnosti, predviđa se potupno izmiranje telefona koji nemaju takve displeje (poslednji bastion takvog koncepta su i dalje aktuelni Nokia uređaji sa Symbianom Series 60). InStat predviđa i da će 2015. godine čak 45 odsto svih prodatih telefona biti smartfoni, dok je, poređenja radi, ta cifra za 2010. godinu iznosila 23 odsto.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: