Pronađi članak:

11. 6. 2011.

Očekuje se rast prodaje pametnih telefonaIsporuke pametnih telefona na tržište ove godine bi trebalo da se povećaju 55 odsto, što je četiri puta više od predviđenog rasta prodaje svih mobilnih telefona, pokazalo je istraživanje agencije IDC.

Rast prodaje bi trebalo da podrže uglavnom niže cene, bolje osobine uređaja i jeftinije tarife. Posebno visok rast se očekuje u zemljama u razvoju Azije i Latinske Amerike, gde je ta grana u začetku.
IDC očekuje da će prodaja operativnog sistema za mobilne telefone Android Google u drugoj polovini godine porasti više od 40 odsto, preneo je Rojters.

Android je na kraju prošle godine postao omiljeni operativni sistem u celom svetu za pametne telefone i istisnuo je sa prvog mesta konkurencijski Symbian finske Nokie.

Symbian će i dalje gubiti udeo jer je Nokija odlučila da pređe na konkurentski sistem kompanije Microsoft. Ukoliko integracija prođe glatko, telefoni Nokia sa operativnim sistemom Windows mogli bi 2015. godine pokrivati više od petine tržišta.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: