Pronađi članak:

7. 6. 2011.

iCloud (kompletana specifikacija)


iCloud je novi Apple servis koji skladisti muziku, fotke, aplikacije, kalendare dokumenta i drugo. Pa ih bezicnim putem salje na sve iUredjaje - automatski. Najlaksi nacin baratanja sadrzajem. U ovom članku vam opisujemo sve opcije.


iTunes in the Cloud

Sva muzika koju kupite preko iTunesa se automatski nalazi na svim iUredjajima, bilo gde, bilo kada. iCloud je automatski preuzima pomocu WiFi ili 3G mreze. Mozete preuzeti muziku koju ste vec ranije kupili.


iTunes Match

Resenje za muziku koju hocete da slusate, a nije kupljena preko iTunesa. Cuvanje cele kolekcije koju ste npr ripovali sa CD-a za samo 24.99$ godinje.
Radi tako sto iTunes odredi koje pesme iz kolekcije postoje na iTunes serveru i ona se dodaje u vasu iCloud biblioteku da je slusate bilo kada preko bilo cega. A vrlo je moguce da se ta muzika nalazi u iTunes prodavnici. iTunes ne uploaduje SVE pesme nego ih analizira, a vi uploadujete samo one pesme koje ne postoje u njihovoj bazi. A sto je najbolje, sve pesme se pustaju u 256Kbps kvalitetu, iako su vase pesme mozda bile u losijem kvalitetu.


Photo Stream

iCloud omogucava da kada slikate fotku, ona se sama pojavi na ostalim iUredjajima, Mac ili PC racunaru, bez slanja, bez sinhronizacije. Takodje se slike salju na Apple TV pa se mogu pokazivati prijateljima.

Posto iCloud barata fotkama, nikada vam nece ponestati mesta na iUredjaju. Na uredjajima se cuva poslednjih 1000 fotki, na serveru se cuvaju sve do 30 dana a na racunaru se cuvaju zve i zauvek.


Aplikacije

Sve preuzete aplikacije mozete videti u istoriji kupovine na App Prodavnici. Mozete ih iznova preuzimati besplato na bilo koji iUredjaj. A kada kupite novu, iCloud ce je automatski poslati na ostale iUredjaje.


iBooks

Kao aplikacije, preuzimajte knjige naknadno, besplatno, i imajte uvid u istoriju kupovine. Ako zapcnete citanje na jednom iUredjaju, nastavite na drugom tamo gde ste stali. Isto vazi i za beleske koje se salju na ostale iUredjaje.


Dokumenti

Kreirajte i pregledajte jedan dokument na razlicitim iUredjajima jer se automatski sinhronizuju i to poslednja verzija.Natavite tamo gde ste stali bez potrebe za cuvanjem.
Backup

Automatski bekap i restore preko Wi-Fi mreze. iCloud bekapuje samo ono sto je novo, a ne od pocetka svaki put. Isto i za restore.

Takodje iCloud sinhronizuje email, kontakte i kalendar.

iCloud je integrisan kroz iOS 5 i sve radi automatski. On skladisti sav sadrzaj tako da je uvek dostupan sa iUredjaja. Kada se prijavite, dobijate 5GB prostora. Servis iCloud dolazi besplatno uz iOS 5 ove jeseni.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: