Pronađi članak:

9. 7. 2011.

Besplatan internet u Tašmajdanskom parku



Beograđanima je od danas dostupan besplatan internet i u Tašmajdanskom parku. Internet je dostupan od Beogradske ulice do visine bazena, a za nedelju dana biće pokriven ceo park.

Kako funkcionoše “Telenorov” internet u Tašmajdanskom parku danas su prvi isprobali Tatjana Pašić, pomoćnik gradonačelnika, Miroslav Čučković, član Gradskog veća i Ana Krstić menadžer za eksterne komunikacije “Telenora”.




- Beograd je prvi od svih evropskih prestonica po broju Internet parkova. Već nekoliko godina intenzivno radimo na tome da Beograd dobije novo lice. Želja nam je da naši građani u svakom momentu mogu da se povežu, da neophodne informacije mogu da im budu dostupne, a da pri tome ne moraju da budu vezani za školu, fakultet, kancelariju ili bilo koju drugu ustanovu - kaže Tatjana Pašić.

Miroslav Čučković, član Gradskog veća kaže da na ovaj način, Beograd dobija još jednu osobinu prave svetske metropole.

- Danas je nemoguće zamisliti život bez Interneta, a Telenor zajedno sa gradskom upravom nastoji da on bude dostupan svima - kaže Čučković.

Kompanija “Telenor” pripremila je idejna rešenja za park, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju. Grad Beograd će uz podršku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo Beograd“ i Uprave za energetiku, obezbediti da park bude dobro osvetljen, a javne površine uređene.

Srbija je u junu 2008. godine dobila svoj prvi Internet park, kada je “Telenorov” signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Od tad je u Beogradu otvoreno 10, a širom Srbije 27 Internet parkova.

(blic)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: