Pronađi članak:

9. 7. 2011.

Novi Apple patent: Presipanje iz iPhonea u iPhoneDa li biste voleli da možete razmeniti fajlove između dva Apple uređaja jednostavnim “presipanjem” iz jednog u drugi? Ovo je Apple imao na umu kada aplicirao za patent koji je otkrio sajt Patently Apple.

Patent govori o deljenju fajlova putem “fizičkih metafora”, kada jedan uređaj “usisa” fajlove iz drugog, ili ih “sipa” iz jednog u drugi kao vodu, sa pratećim zvučnim efektom.

Ovo bi se moglo ostvariti korišćenjem senzora pokreta koji postoji u iPhone-u i RFID-a, identifikacije putem radio frekvencije ili Bluetooth veze između dva uređaja. Da bi proces bio realističniji, patent opisuje mogućnost da interfejsa reaguje na različite zakone fizike, kao što su gravitacija, obrtni momenat, ubrzanje, trenje i druge.
Ova ideja mogla bi se iskoristiti i za nešto više od razmene fajlova. U dokumentu kojim je Apple aplicirao za patent opisuje se mogućnost kreiranja jedinstvenih grafičkih objekata i prevlačenja na drugi uređaj.

Drugi patent opisuje mogućnost korišćenja pokreta za kreiranje 3D objekata i upravljanje njima, što bi moglo naći svoju upotrebu u igrama ili CAD-u, a pokretima bi se mogao generisati, promeniti, upravljati i čak dodavati boja i tekstura nekoj3D objektu na ekranu uređaja.

Apple je aplicirao za ove patente u prvom kvartalu prošle godine.

(b92)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: