Pronađi članak:

2. 8. 2011.

Kako instalirati i aktivirati iOS 5 Beta 4 na iPhone, iPad, iPod Touch bez developerskog naloga



Citali ste u predhodnim postovima da je izasao iOS 5 Beta 4 naravno za developere. Ovim uputsvom i obicni korisnici su u mogunosti da isporbaju buducu verziju iOS-a.

NAPOMENA: Da bi aktivirali iOS potrebno je da jailbrejkujete vas uredjaj, ali trenutni jailbreak je TETHERED (pri svakom restartovanju ili gasenju vaseg uredjaja potrebno je da prikljucite uredjaj na racunar i preko redsn0w programa ponovo ukljucite) naravno ako imate otkljucan vas iPhone 3GS/4 softverskim putem ne preporucujemo da instalirate iOS 5 Beta 4, jer gubite unlock. 
Licno sam testirao na iPod Touch 4G i po ovom upustvu, sve radi kako treba.
 
Potrebno:
  • iTunes 10.5 Beta 4 i iOS 5 Beta 4
  • Redsn0w 0.9.8b4
  • iPhone Browser
Upustvo:
 
  • Instalirajte iTunes 10.5 Beta 4 na vas racunar. Prikljucite vas uredjaj na racunar i pokrenite iTunes. Nadogradite novu verziju iOS-a. (MAC korisnici prtisnite taster ALT i kliknite na restore, Windows korisnici pritisnite SHIFT i kliknite na Restore i izaberite preuzeti iOS 5 Beta 4). Kada se vas softver nadogradi trazit ce vam da aktivirate iOS, ali ako nemate developerski nalog pratite dalje korake.
  • Pokrenite Redsn0w koji ste peruzeli i pratite korake da bi ste jailbrejkovali vas uredjaj, kasnije i aktivirali. Ako ne znate tacno kako da jailbrejkujete vas uredjaj preko redsn0w-a, saznajte kako OVDE.
  • Kada ste zavrsili jailbreak vaseg uredjaja potrebno je da instalirate i pokrenete iPhone Browser. Idite u System/Library/CoreServices. Desni klik na SystemVersion.plist kliknite na Save as, sacuvajte fajl na vasem desktopu.
  • Otvorite fajl koji ste sacuvali na desktopu pomocu Notpeda i pronadjite ovu liniju koda, izbrisite i sacuvajte fajl.
< key >ReleaseType< /key >   < string >Beta< /string >
  • Sledeci korakom preko iPhone Browsera zamijenite SystemVersion.plist fajl na vasem uredjaju. (Morate paziti da se ime fajla ne promijeni).
Sada ste zavrsili aktivaciju iOS-a i potrebno je da restartujete vas uredjaj i spreman je za koriscenje.

Download:


iTunes 10.5 Beta 4

iTunes 10.5 beta 4 for Mac [Link] [Mirror]
iTunes 10.5 beta 4 for Windows 32-bit [Mirror] [Filesonic]
iTunes 10.5 beta 4 for Windows 64-bit [Mirror] [Filesonic]
iOS 5 Beta 4

Redsn0w 0.9.8b4
Download redsn0w 0.9.8b4 Windows i Mac
iPhone Browser
Preuzmite OVDE

2 коментара:

  1. Odlično Generale! Šteta što je tetheted.

    ОдговориИзбриши
  2. Meni iskreno ne smeta, ja sam sebio postavio na iPod Touch 4G kao sto sam i napisao. Trenutno ima po malo bagova, ali mislim da ce iOS 5 Final biti top ;)

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: