Pronađi članak:

2. 8. 2011.

Zašto bi ovo stvarno mogao biti novi iPhone 5?



Novi dan i jos jedna galerija novih slika iPhonea 5. Ovo nije iPhone 5 vec, iPhone 5 klon napravljen u Kineskoj fabrici u Shenzhenu koji se tamo od jucer i prodaje po cijeni od samo 108 dolara.

Uredaj koristi operativni sustav koji radi u Javi i ni blizu nije iOS-u, medjutim pogledaj te ove slike? Ovaj uredjaj izgleda na nacin na koji dosadasnje glasine oslikavaju iPhone 5?



Ne izgleda kao neka jeftina imitacija vec kao uredjaj koji bi Apple stvarno mogao izbaciti za koji mjesec. Uredaj se prodaje pod imenom iPhone 5 i debljina mu je svega 7mm ( Za razliku od iPhone 4 koji je 9.4mm)




Metal, staklo, zaobljene ivice, malo duzi i siri, itd. Nebih puno slagao kada bih rekao da ovaj uredaj izgleda bolje nego vecina Android/Windows/Blackberry uredaja koji su momentalno u prodaji.



Poznato je da se vecina nasih dragih gadgeta pravi u Kini. Razlog je to sto je cijena izrade uredaja i radne snage puno jeftinije nego recimo u zapadnoj Europi ili Americi.

Svake godine prije ili oko samog izlaska, Kinezi izbace iPhone klonove preko noci. Sjecateli se iPhone 4 klona.

Kako je to moguce? Kako netko moze napraviti uredaj koji Apple pravi godinu dana za par tjedana? Tako sto im netko da informaciju o ovom uredaju. Iako Apple cuva svoje tajne jako dobro, desetine ako ne i stotine ljudi imaju ovu informaciju i samo je pitanje dana kada ce im netko platiti odlicnu lovu da ju procure.

Osim toga sva pomocna oprema se takodjer pravi u Kini. Poznato je da Apple izbaci informaciju o dimenzijama novog uredaja ranije, radi fabrika koje prave dodatnu opremu. Na ovaj nacin kupci imaju vise izbora kada se sam uredjaj pojavi na policama Apple Storea i dodatna oprema vec postoji.

Zato se uvjek pojave slike futrolica za iPhone prije samog uredjaja, kao i ove godine.



Mislim da bi ovo moglo biti prilicno blizu samom iPhoneu 5. Apple je nekom povjerio informaciju o dimenzijama i obliku. Detaljni nacrti su procurili. Par dana kasnije uredaj je napravljen od jeftinijih materijala, bez testiranja. Dodan je jeftini operativni sistem i kineski proizvodjac ce prodati tisucama ovih uredaja prije nego sto Apple i sazna za ovo, a kamoli uradi nesto legalno protiv ovoga.

No naravno, ne zna se za sigurno kako ce novi iPhone 5 izgledati ali me nebi ni malo zacudilo da izgleda jako slicno ovim slikama.

Sto vi mislite? Svidja li vam se ovaj oblik? Da li je bolji ili losiji od iPhone 4? Javite nam u komentima sto mislite o ovome.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: