Pronađi članak:

10. 9. 2011.

Sta je Apple spreman uraditi da bi sacuvao indentitet svojih novih uredjaja?



Jutros je na Business Insider web stranici izbacen odlican interview sa mladim developerom koji objasnjava kroz sto je morao proci da bi mogao testirati svoje aplikacije na novom tada ne izbacenom iPad-u 1.

Ovdje se vjerovatno radi o develeperu koji je jako bitan Apple-u i koji je bio jedan od kljucnih developera za aplikacije na iPad-u. Naravno jako mali broje App developera ikada dodju u dodir sa novim jos ne izbacenim uredajima.

Sada kada je vec proslo preko godinu dana doticni je u stanje da na isprica sto ja Apple uradio kada mu je donio tada nepoznat uredaj iPad 1.

“Mislim da sam bio sesta osoba koja je dobila iPad. Apple nam je donio dva primjerka.

Da bi ga uopce dobio Apple je postavio odredjene kriterije. Trebala nam je soba bez prozora. Apple je uzeo imena i social security brojeve od ljudi koji su imali pristup uredjaju.

Apple je izbusio rupu u nasem radnom stolu i lancima povezao uredaj za sami sto. Koristili su one debele biciklisticke lance koji se ne mogu presjeci.

Uredja je imao specialno napravljeni okvir koji nam je onemogucio da vidimo kako uredaj ustvari izgleda. Imali smo dostup softwareu tako da smo mogli kodirati i testirati na uredjaju ali nikada nismo vidjeli pravi oblik uredjaja.

Nakon toga Apple je uslikao uzorak drveta na nasem radnom stolu. Ako bi ikakva slika tog uredaja iscurila, apple bi znao sa cijeg je stola dosla prema uzorku drveta sa slike.



Nije bilo dozvoljeno da kazem ista nasem vlasniku kompanije za vrijeme testiranja. Nije bilo dozovoljeno da ikome ista spomenem sto se ticae uredjaja ili naseg projekta. Nisam smijo reci ni svojoj zeni.

Ona je rekla: “Dobit ces otkaz ako ti ovo ne uspije”.

Nisam previse razmisljao o tome ali mislim da je bila u pravu.

Na srecu, projekat je uspio.”

Apple je stvarno svasta uradio da bi sacuvao svoj uredja i usprkos svim mjerama ove dvije slike su ipak procurile dan prije nego sto je iPad izbacen. Mogu mislit sto rade da bi sacuvali iPhone 5?

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: