Pronađi članak:

23. 10. 2011.

Samsung nadmašio Apple u isporukama pametnih telefonaPrema prvim nezvanicnim rezultatima, Samsung je u trećem tromesečju ove godine isporučio 20 miliona pametnih mobilnih telefona i na taj način nadmašio Apple koji je isporučio 17,1 milion.

Apple je i dalje najveći proizvođač pametnih telefona, prema nalazima istraživačke kompanije IDC, ali ako se ovaj trend nastavi, izgleda da će uskoro biti prinuđen da preda krunu Samsungu. Obračun ovih rivala oko prvog mesta na rang-listi najvećih proizvođača iz blizine prati i finska Nokia, koja je u trećem tromesečju isporučila 16,8 miliona pametnih telefona.
Čini se da će tržišno nadmetanje ovih ljutih rivala u četvrtom tromesečju biti još zanimljivije, jer dve vodeće kompanije sada imaju nove adute. Naime, Apple je nedavno predstavio svoj najnoviji pametni telefon iPhone 4S, koji se po prvim izveštajima odlično prodaje, dok je Samsung prošle nedelje predstavio pametni telefon Galaxy Nexus, koji koristi najnoviju verziju Androida broj 4.0 poznatu i kao Ice Cream Sandwich.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: