Pronađi članak:

6. 12. 2011.

I Evropa ispituje Carrier IQ slučajPojedina regulatorna tela u Evropi počela su da sprovode istragu oko korišćenja Carrier IQ softvera, piše PC World.

Apple kancelariji u Nemačkoj upućen je zahtev oko korišćenja ovog softvera, a trenutno se čeka na odgovor. Britanskim operaterima upućen je sličan zahtev stigao je i britanskim operaterima, koji su se uglavnom izjasnili da se taj alat ne nalazi na uređajima koji oni nude.

Američki operateri, AT&T, T-Mobile i Sprint, rekli su da koriste pomenutu aplikaciju kao dijagnostički alat kojim prate svoju mrežu, dok je Verizon rekao da se ovaj softver ne koristi u njihovim uređajima.
Nokia se još ranije izjasnila da ne koristi ovaj softver, a ComputerWorld sada prenosi da se i Samsung oglasio i rekao da Samsung telefoni koji se prodaju u Evropi ne koriste Carrier IQ.

Radi se o aplikaciji za koju se otkriveno da se isporučuje na uređaji i bez znanja korisnika prati njegove aktivnosti i šalje te infomacije bez korisnikovog odobrenja. Otkrio ju je Android programer Trevor Ekhart, a kasnije se pronađena i na iOS uređajima.

Više o tome možete pročitati ovde.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: