Pronađi članak:

20. 12. 2011.

TouchFire - za lakše kucanje na iPadu



Čak i "okoreli" ljubitelji iPada teško da bi se upustili u avanturu pisanja dužeg teksta koristeći virtuelnu tastaturu ovog uređaja, a ponekad može da bude zamorno čak i kucanje dužeg mejla. TouchFire je silikonska "tastatura" koja rešava ovaj problem.

Stiv Ajzak, softverski inženjer iz Sijetla koji je radio na projektima tableta u različitim kompanijama, bio je oduševljen kada se prošle godine pojavio iPad, elegantno dizajniran, sa baterijom koja traje dovoljno dugo i svim blagodetima bežičnog povezivanja...

"iPad je fantastičan uređaj, sve u vezi sa njim bilo je sjajno rešeno", kaže Ajzak.



Pa, skoro sve, ispostaviće se. Iako su njegov ekran osetljiv na dodir i virtuelna tastatura bili neuporedivo bolji od svih dotadašnjih, čak ni na ovom uređaju duže kucanje nije naročito zgodno, a obične bežične tastature suviše su glomazne za elegantni dizajn iPada, prenosi AP.




Ajzak je dizajnirao silikonsku TouchFire tastaturu koja se "nalepi" na virtuelnu tastaturu iPada, a iako ovo nije jedini ovakav proizvod, njegovo rešenje izazvalo je vrlo pozitivne reakcije na sajtu Kickstarter, na kojem dizajneri i preduzetnici mogu da dobiju finansijsku i marketinšku podršku za svoja rešenja.



U čemu je štos? TouchFire je usklađen sa postojećom tastaturom iPada, ima elastične "tipke" koji vam pružaju realan osećaj kucanja. Tanak je, lagan i nenametljiv, a reaguje kao prava tastatura: dovoljno je osetljiv da omogućava lako kucanje, ali je i dovoljno neosetljiv da ako ovlaš naslonite prste na njega nećete slučajno otkucati nasumična slova.

Silikonske "kvržice" na donjoj strani tastera pružaju odgovarajući otpor, a magnetne trake koje se nalaze sa leve i desne strane i na dnu obezbeđuju da TouchFire stoji na mestu bez klizanja i pomeranja.

Ako sve bude išlo po planu, i TouchFire uđe u serijsku proizvodnju, prodavaće se po ceni od oko 35 evra. Oficijelni sajt.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: