Pronađi članak:

11. 6. 2012.

Evo šta je sve Apple predstavio na WWDC 2012


Na upravo završenoj Apple prezentaciji, koju smo prenosili uživo ovde, predstavljene su neke inovativne hardversko - softverske novine. Nadamo se da ste se lepo proveli na našoj prezentciji, a za sve koji nisu imali prilike da učestvuju, evo svega što trebate da znate sa konferencije.

Da krenemo od hardvera. Osveženi su MacBook Pro i MacBook Air račinari. Brži procesor, brža grafika, brža memorija.


Najveći harverski "bum" došao je od potpuno nove kategorije laptop računara od Apple-a, a to je MacBook Pro sa Retina Ekranom! Apple je ponovo postavio standarde. Ukratno, on je svega 1.8 debljine, ima neverovatan Retina ekran ugrađen u telo, flash storage, baterija 7h rada ili 30 dana standby. Intel Core i7 quad core, najnovija Nvidia grafika. Priključci Thunderbolt, HDMI, USB 3. Stereo zvučnici, dvojaki mikrovon, 720p FaceTime kamera. Multi touch panel i tastatura sa pozadinskim osvetljenjem.



Definitivno najnaprednija dostupna tehnologija u ovom laptopu.


Iako je OS X Mountain Lion predstavljen pre par meseci sa svim novim funkcijama, danas je predstavljeno nekoliko novih opcija poput poboljšanog iClouda, podsetnici, Dictation, Share integrisan u OS X, bolji Safari, PowerNap opcija, Mirroring i Game Centar na Mac-u. Koštaće svega 19,99$.


Najveće isčekivanje bilo je vezano za novi iOS 6. On donosi preko 200 novih opcija od kojih evo koje su najznačajnije: Apple Mape sa navigacijom i 3D modelom, saobraćaj. Zatim poboljšanja za Siri, Facebook integracija, deljenje foto albuma na druge uređaje - bežično, Passbook aplikacija koja čuva kupone, propusnice, karte... FaceTime preko 3G mreže, poboljšanja za Phone, Mail i Safari kao i boboljšanja za osobe sa posebnim potrebama.

Ovo je samo ukratko retrospektiva, a u zasebnim člancima ćemo pričati o svemu ponaosob, tako da ostanite uz nas.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: