Pronađi članak:

9. 6. 2012.

Google predstavio novu dimenziju mapa



Google je u San Francisku predstavio novu dimenziju svojih karta te uz to predstavio još nekoliko noviteta.

Konačno ćemo od sada moći koristiti karte i u offline modu te time ‘prišparati’ nekoliko dragocenih megabajta našeg internetskog prometa.

Google je objavio tri novosti vezano uz Google Maps, a to su mogućnost korišćenja karta u offline modu, Street View za staze u prirodi, te 3D Google Earth mape koje će biti sastavni deo Google Mapsa.

Krenimo redom. Googleove mape od sada će korisnici moći koristiti i za vreme kada nemaju internet, odnosno bez potrebe za WiFi ili 3G mrežom. Kako bi se koristili nekom mapom, pre nego idete na put, moći ćete preuzeti mapu i koristiti ju koliko god želite. Plavi pin će vas i dalje pratiti koristeći se GPS tehnologijom.



Dalje, zahvaljujući sve naprednijom tehnologijom, putevi koji su namenjeni hodanju od sada će biti pokriveni Googleovim kartama kako bi se lakše snalazili. Naime, kamere za Street View snimanje postale su manje čime je omogućeno snimanje teritorija i van puteva, autoput,železnica, itd. Jao onome koji će hodati neutabanim putevima s 20kg na leđima.

3D Google Earth mape od sada imaju novo sučelje koje se zove Tour Guide. Ova karakteristika omogućiće korisnicima da odaberu lokaciju, te krenu na virtualno preletanje sastavljeno od oblikovanih prikaza mesta i atrakcija. Ovaj način prikaza izrađen je od slika koje su snimljene iz Googleovih aviona koji su preletali gradove, a koje su kasnije sastavljene pod određenim uglovima kako bi se dobile 3D slike. Ova će karakteristika biti dostupna za uređaje s Android i iOS uređajem u narednim nedeljama.

Sada će biti zanimljivo videti šta sprema Apple, pošto se priča kako će izbaciti Google Maps kao servis za mape i ugraditi vlastit 3D servis mapa u novom iOS-u 6.



Dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: