Pronađi članak:

9. 6. 2012.

Mobilni magazin na Apple Newsstandu


Mobilni magazin, jedini domaći tech.life mesečnik je od sada moguće čitati i na Apple Newsstand-u. Istovremeno, Mobilni magazin je prvo domaće izdanje koje se nalazi na ovom online kiosku kompanije Apple. Ovim potezom, magazin je postao dostupan čitaocima širom sveta i na taj način je postao najrasprostanjenije domaće izdanje, koje je dostupno korisnicima najpopularnijeg tablet računara - Apple iPad-a.

Čitaocima se nudi preuzimanje jednog besplatnog primerka, a samo iskutvo je vrlo slično čitanju štampanog izdanja. Moguće je i zumirati deo teksta, kako bi se olakšalo čitanje, a uskoro će biti omogućeno je stavljaje markera na omiljenim stranama, kao i deljenje zanimljivih članaka na popularne društvene mreže, kao što su Facebook i Twitter.



„Nakon desetak godina offline prisustva, odlučili smo da Mobilni magazin izađe i van granica regiona, gde se distribuira naše štampano izdanje. U saradnji sa firmom New Look Entertainment, razvili smo elektronsko izdanje, koje je sada dostupno svim korisnicima Apple iPad-a, kao najpopularnijeg tablet računara na svetu. Prvi rezultati prodaje pokazuju da je ovo bio odličan potez, jer smo nakon samo desetak dana od lansiranja ovog projekta dobili i 30. pretplatnika.“ – izjavio je Marko Tanasković, direktor Mobilnog magazina.

Pored kupovine svakog pojedinačnog izdanja, čitaocima je omogućena i opcija polugodišnje i godišnje pretplate. Ako ste se pretplatili, nova izdanja se pojavljuju na Newsstandu i automatski se ažuriraju u pozadini, tako da čitaoci uvek imaju najnovije izdanje. To znači da svaki zainteresovani čitalac može da se pretplati na Mobilni magazin bilo gde u svetu. Na Newsstandu su dostupni brojevi od decembra 2011. godine, pa sve do najnovijih izdanja.

Newsstand aplikacija, kao deo operativnog sistema iOS 5, predstavlja centralno mesto na kojem korisnici mogu da preuzimaju i postavljaju sadržaje dnevnih listova i magazina. Sam Newsstand je lična „polica za štampu“, koja se lako koristi i koja služi da na jednom mestu prikaže sve novine i časopise na koje ste se pretplatili.

Cene su sledeće:

  • Jedno izdanje $1.99
  • Šestomesečna pretplata 9.99$
  • Jednogdišnja pretplata 18.99$

Mobilnimagazin za Newsstand možete preuzeti odavde (iTunes link).

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji iOS aplikacija.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: