Pronađi članak:

27. 6. 2012.

iOS 6: Guided Access


Danas vam detaljnije predstavljamo još jednu novu funkciju novog iOS 6 koja je omogućena u novoj iOS 6 beta 2 verziji a u pitanju je Guided Access.

Šta je tačno Guided Access?

Uključivanjem ove opcije omogućavate da na vašem iUređaju bude pokrenuta samo jedna aplikacija bez mogućnosti njenog zatvaranja i pokretanja neke druge.

Na primerima ćete shvatiti zašto je ovo jako korisno: restorani po svetu sve više koriste iPade kao jelovnije, zatim u prodavnicama umesto tradicionalnih kasa koriste se iPad aplikacije za tu namenu. Ili ako dajete dečici da koriste vaš iPhone da igraju neku igricu pa ne morate da pazite da li će slušajno izaći i kupiti neku skupu aplikaciju ili pozvati br. u inostranstvu...



Za izlazak iz aplikacije je potrebno untei lozinku koju ste prethodno podesili. Upit za lozinku se poziva trostrukim pritiskanjem Home tastera.

Aplikacija je u stilu Apple-a vrlo jednostavna i delotvorna. Možete isključiti touch ekran (ili samo neke njegove delove) i samo ostaviti da se određeni sadržaj "vrti" na ekranu. Možete isključiti i akcelerometar.

Vrlo lako se podešava odlaskom u Settings/ General/ Accessibility/ Guided Access.

Pogledajte video demo:



Da li ćete koristiti ovu opciju? Da li imate neku ideju kako bi još ova opcija mogla da koristi u svakodnevnoj upotrebi?

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: