Pronađi članak:

26. 10. 2012.

Fil Šiler brani cenu iPada Mini


Reakcije na predstavljanje iPad Mini tableta su prilično pomešane. Naravno, Apple će prodati dosta ovih uređaja; to je ipak iPad koji je upola lakši od dosadašnjih modela i može se držati u jednoj ruci. Sa druge strane, mnogi upućuju primedbe da novi iPad Mini ne nudi ništa specijalno više od ranijih iPad modela, kao i da je cenovno pozicioniran solidno iznad direktne konkurencije, tj. 7-inčnih Android tableta.

Njegova cena iznosi 330 dolara za startnu varijantu sa 16 GB prostora. Na primer, Amazonov 7" Kindle Fire HD košta 200 dolara, a 32GB Google Nexus 7 250 dolara. Slično važi i za širok spektar niskobudžetnih Android tableta. Stoga je Fil Šiler odlučio da odgovori na kritike i odbrani cenovno pozicioniranje novog Apple tableta.

"Naš iPad je najuspešniji proizvod u svojoj kategoriji. Najdostupniji proizvod Apple-a je do sada koštao 400 dolara, i ljudi su razgrabili te uređaje," rekao je Šiler za intervju Rojtersu. "Sada korisnici mogu da kupe još pristupačniji uređaj za 330 dolara u divnoj, novoj formi, i mislim da će mnogi biti veoma uzbuđeni zbog toga."




Šiler veruje da je razlika u ceni od oko 130 dolara u odnosu na direktne konkurente opravdana, te da će se iPad Mini prodavati "sam od sebe", bez potrebe da se nadmeće po pitanju cene. Apple ukazuje da je iPad Mini lakši, tanji i boljeg kvaliteta izrade od konkurentskih tableta, koji su uglavnom izrađeni od plastike, umesto od aluminijuma. Takođe, Šiler ukazuje i na 275 hiljada aplikacija dizajniranih baš za tablet, što je velika prednost "u odnosu na razvučene aplikacije dizajnirane za Android smartfone."

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: benchmark.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: