Pronađi članak:

26. 10. 2012.

Novi iMac



Na prezentaciji novih proizvoda koju je Apple održao pre neki dan, pored iPada mini, koji je bio očekivan i o kome se dosta znalo, predstavljen je i novi stoni računar iMac.

Ona je sigurno ostavio sve prisutne bez daha svojim impresivnim dizajnom jer izgleda kao računar iz budućnosti. iMac je kao što znate stoni računar "sve u jednom". Sve nejgove komponente spakovane su oko monitora.

Prethodni modeli bili su izutetno tanki, ali kada vidite najnoviji model, odmah pomislite kako su prethodni iMac-ovi zastareli. Debljina ekrana na ivicama je svega 0,5cm! Ovo je između ostalog postignuto i uklanjanjem optičkog drajva (CD, DVD) tako da ako i dalje koristite tu tehnologiju morate zasebno da ga kupite (Apple USB Super Drive 75$).



LCD ekran iMac-a je za 5mm tanji nego ranije i uz pomoć posegnoh procesa (full lamination) uspeli su da eliminišu razmak od 2mm između LCD ekrana i stakla i time poboljšaju osećaj gledanja sadržaja na ekranu koji sada kao da je stvaran. Drugi proces koji su koristili (plasma deposition) je upotrebljen da bi smanjili reflekciju za čak 75% bez narušavanja kvaliteta boje koja je sada jasnija i tačnija.




Materijali koji su korišteni u izradi su staklo i aluminijum. Dolazi sa najnaprednijim operativnim sistemom OS X Mountain Lion.

Novi iMac dolazi u 2 varijante:

  • 21,5-inčni ekran, rezolucije 2560 x 1440 px
  • 27-inčni ekran, rezolucije 1920 x 1080 px



Biće opremljen najnovijom trećom generacijom Intelovih Core i5 ili Core i7 četvorojezgarnim procesorima. NVIDIA grafika u njemu je 60% brža od prethodnih generacija. Od novina tu je Fusion Drive koji kombinuje najbolje od hard diskova i flash diskova. Od povezivanja tu su USB 3, Thunderbolt, WiFi, Bluetooth. Dva mikrofona i 720p kamera. Dolazi sa Magic Mouse-om i bežičnom tastaturom.

Skladištenje je na hard diskove od 1TB koji mogu da se prošire do 3TB ili 768GB flash memorije. Fusion Drive opcija je u kapacitetima od 1TB ili 3TB.



Manji model dolazi sa memorijom od 8GB i može da se nadogradi do 16GB dok veći dolazi takođe sa 8GB sa razlikom što može da se proširi do 16GB ili 32GB.

iMac će biti dostupan u novembru (21.5-inča) od 1,299 dolara i i u decembru (27-inča) od 1,799 dolara.

Galeriju slika u visokoj rezoluciji možete pogleadti ovde. Napišite šta mislite o iMacu? Šta je sve Apple predstavio možete pogledati ovde.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: apple

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: