Pronađi članak:

13. 12. 2012.

Apple već testira prototipove iPhona 6?



Apple će sledeće godine predstaviti iPhone 5S, a već testiraju i nekoliko modela šestice – jedan navodno ima ekran dijagonale 4,8 inča.

Iako je Apple poslednji model iPhonea predstavio pre manje od tri meseca, internetom su nedavno počele da kruže glasine o nadolazećem modelu iPhone 5S koji bi ova kompanija trebalo da predstavi u naredne godine, a poslednje informacije kažu da se već testira i nekoliko prototipova iPhonea 6.

Ove informacije objavio je analitičar Piter Misek, a preneli su ih na Business Insideru – on za iPhone 5S kaže da će imati bolji ekran i kameru, do 128GB memorije, izdržljiviju bateriju i podršku za NFC, a navodno će se biti dostupan u šest do osam boja.

Sve dosadašnje glasine upućuju na to da novi model iPhonea koji će Apple predstaviti tokom 2013. godine neće doneti nikakvu revoluciju, već će samo nadograditi trenutni model s nekim novim i boljim opcija – slično kako je iPhone 4S nasledio model iPhone 4.




Glasine o iPhoneu 6 čine se puno zanimljivijim - Misek kaže da Apple trenutno testira nekoliko modela, od čega jedan ima ekran dijagonale čak 4,8 inča. Taj će model – ako ga Apple zaista predstavi, imati drugačije kućište u odnosu na aktuelni model, neće imati glavno dugme i radiće na quad-core A7 procesoru, a navodno će njime biti moguće upravljati i pokretom, odnosno određenim pokretima telefona izvršavale bi se neke operacije.

S obzirom da je reč o glasinama nije poznato koliko u njima ima istine – sada je teško očekivati da će Apple, nakon što mu je toliko vremena trebalo da poveća dijagonalu ekrana za 0,5 inča, povećati tu dijagonalu za dodatnih 0,8 inča, ali s obzirom na trenutno stanje na tržištu (dominacija Androida s velikim ekranima) i činjenicu da iPhone 6 ne bi trebalo očekivati pre 2014. godine, ove bi informacije bi zaista mogle da se pokažu kao tačne.

Inače, na Business Insideru za Pitera Miseka kažu da se do sada nije proslavio s prognozama oko Apple televizora, ali napominju da je jedan od retkih tačno predvideo da Apple prošle godine neće predstaviti iPhone 5, nego model 4S tako da su se njegova dosadašnja predviđanja vezana za Appleove telefone pokazala prilično uspešnim.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: