Pronađi članak:

22. 3. 2013.

Novi sigurnosni propust u novom iOS 6.1.3 omogućava pristup privatnim informacijama! [UPUTSTVO]


Nova verzija Apple-ovog mobilnog operativnog sistema 6.1.3. tek je objavljena, a već je pronađen novi propust koji omogućuje bilo kome da kroz zaključani telefon pristupi privatnim informacijama.

Ironično, Apple je ovaj update objavio upravo radi sigurnosnih propusta koji su omogućili pristup informacijama preko zaključanog uređaja o kome smo pisali ovde. Sada je korisnik pod nazivom videodebarraquito ponovo otkrio način kako kroz zaključani telefon pristupiti slikama i informacijama kao što su telefonski imenik, i popis poziva.




Da biste pristupili ovim informacijama sve što trebate da uradite je da aktivirate Voice Dial, potovete neki broj i da izvadite SIM karticu. Dobra stvar u celoj priči jes da se onemogućavanjem Voice Dial-a iz Settings-a ne može pristupiti informacijama. Izgleda kako Apple ima više posla sa zakrpama nego novim funkcijama — što nije baš čest slučaj.

Vjerojatno će uskoro svi korisnici iOS-a uskoro dobiti novu verziju softvera — opet!
Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: zimo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: