Pronađi članak:

5. 6. 2013.

Umesto zamene za novi, Apple od sada popravlja iUređaje na licu mesta


Dobro je poznato da ukoliko vam se dogodi neki kvar na iUređaju pod garancijom (od godinu dana), Apple vam bez pitanja menja za potpuno novi uređaj. Ovde se podrazumeva kvar koji je uključen u garanciju, odnosno nije nastao vašom greškom (ili ne postoji način da to dokažete) ili uređaj koji ste dobili faličan.

Ostali kvarovi bili su pokriveni sa AppleCare garancijom koja se plaćala u zavisnosti koji paket i koji iUređaj imate plus cena kvara (ako ne spada pod besplatnu garanciju). Ako dođe do slučajnog kvara npr. slomljeno staklo, Apple bi vam, ukoliko ste pod AppleCare garancijom, zamenio uređaj za potpuno novi. (Ako je kvar vašom krivicom izazvan, platili biste određenu sumu, u suprotnom ako je do uređaja, ne biste plaćali ništa.)




Ali ovde ne pričamo o ceni već o načinu ophođenja sa pokvarenim iUređajima. Kao novi plan za smanjenje troškova Apple je odlučio da umesto zamene za novi iUređaj, popravlja vaš u svojim radnjama.

Apple je počeo sa najčešćim (i najskupljim) kvarom odnosno prelomom stakla. Cena popravke iznosi 149 američkih dolara, a osim slomljenog stakla uskoro će se na cenovniku naći i drugi kvarovi kao što je falična kamera, tasteri, ploče i ostalo.

Ovime provereno dobijate originalne delove umesto loših kopija, koje su sastavili stručnjaci a ne neki nestručni serviseri. Ovo će takođe uticati i na servise da spuste svoje papreno visoke cene (iFixit je to već uradio) i da poboljšaju svoje usluge jer će svako ko je u prilici otići u Apple radnju na popravku.

Novo pravilo u servisiranju iUređaja bi na godišnjem nivou trebala Appleu da uštedi oko milijardu dolara.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: macrumors

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: