Pronađi članak:

22. 8. 2013.

"Ako novi iPhone ne bude imao ovo, prelazim na Android"



Već 5 godina sam veran vlasnik iPhonea, međutim, ukoliko sledeći model ne bude imao ovu jednu stvar, prelazim na Android, piše Rik Brojda, jedan od autora sajta posvećenom tehnologiji Cnet.

Korisnik sam iPhonea od samog početka. Posedovao sam svaki model do iPhonea 4S. Redovno sam prelazio na nove modele, čak i kada je to podrazumevalo doplatu.

Zašto nisam uzeo iPhone 5? Minorno manji ekran i blago poboljšana kamera nisu bili dovoljni da bih olakšao svoj novčanik. Po prvi put nakon 5 godina nisam prešao na novi model.

Apple će 10. septembra najverovatnije najaviti nešto novo. Većina znakova ukazuje na iPhone 5S koji će, ako je 4S bilo kakav pokazatelj, imati nekoliko novih funkcija, skener za otiske prstiju, 128GB prostora za skladištenje podataka i možda će dolaziti u zlatnoj boji.

Što se mene tiče, to ne bi bila značajna unapređenja. Zapravo, ukoliko se to desi, to je to, neću preći ni na ovaj model. Zapravo, najverovatnije ću uraditi nešto nečuveno – preći ću na Android.

Zašto je to nezamislivo? Zato što volim svoj iPhone. Uprkos svim nedostacima, volim iOS. Sva moja multimedija je uvrežena u iTunes. Naravno, sve to mogu da prebacim na Google, ali to je napor koji bi želeo da izbegnem.

Međutim, ukoliko iPhone 5S, ili neki drugi model koji bude predstavljen, ne bude imao ovo unapređenje, sasvim sigurno ću biti prisiljen na ovu tranziciju.

Ukoliko Apple želi da me zadrži kao iPhone korisnika, kompanija mora da predstavi model sa većim ekranom. Ne mislim za dlaku veći, već zaista veći.




Uskoro ću napuniti 45 godina. Moj vid nije kao ranije i ekran od 3.5 inča jednostavno više nije dovoljan, kao ni ekran od 4 inča na petici.

Ovo je problem pošto značajan deo svog vremena provodim čitajući mejlove, vesti, e-knjige i tako dalje...

Nedavno sam proveo neko vreme sa Samsungovim modelom Galaxy S4 koji ima ekran od 5 inča koji oduzima dah. Iako možda skok sa ekrana od 3.5 inča na ekran od 5 inča ne izgleda toliko veliki, ipak je u pitanju razlika od 43 odsto. Kada se uporede, S4 izgleda kao div naspram iPhonea 4S.

Naravno, postoje i brojni drugi uređaji sa velikim, ako ne i većim ekranima. I iako, ako je suditi po glasinama, Apple eksperimentiše sa različitim veličinama ekrana, sumnjam da ćemo 10. septembra imati isti 4-inčni Retina ekran. To je divno, ali za mene nije dovoljno.

Siguran sam da će Apple vremenom sustići konkurenciju, barem kada je veličina u pitanju, ali ja sam umoran od čekanja. Ova mušterija želi veći ekran i ukoliko se to narednog meseca ne dogodi – planiram da vidim kakav je život sa Androidom.

Recite nam šta vi mislite. Da li da je trenutna veličina iPhonea 5 dovoljna?

Sa druge strane, Apple možda gubi trku sa Androidom i Microsoftom kada je u pitanju korišćenje oprativnih sistema, ali kompanija još uvek uspeva da "preotme" korisnike od svog glavnog konkurenta, Samsunga.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

6 коментара:

  1. Hah, koje gluposti, i dzabe utroseno vreme citajuci sam post. Ja licno zbog toga i volim iphone, jer mogu da ga drzim u dzepu.. a ne da kupujem posebne torbe itd da bi nosio telefon. Ako zelim nesto sa vecim ekranom, a potreba za tim je da citam knjige ili gledam filmove/serije uzecu iPad/iPad mini i gotova prica.

    ОдговориИзбриши
  2. Zbog tebe ova kompanija nece propasti, veruj mi. A ti slobodno predji na onaj 'vrhunski' softver kog moze da sjebe i najmanji moguci virus. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Slažem se sa tekstom koji je napisao korisnik.Činjenica je da sam i ja ostao na 4S jer iPhone 5 zaista dolazi u neviđeno lošem aluminijumskom kućištu koje se veoma lako grebe po ivicama dok sa crnog modela nerijetko otpada boja.Trenutno HTC ONE ima najbolji displej na svijetu i kućište.Ali HTC kao i svi ostali pate od Androida kao i neviđene gluposti da stave u telefon kameru sa 4MP iako su tu u pitanju nekakvi ultra pikseli?!
    iPhone 6-te generacije mora imati revolucionarnu promjenu inače će se steći utisak da Apple samo želi dva puta da zaradi na istom kućištu i istim tehnologijama ako izbaci samo 5S.

    ОдговориИзбриши
  4. Nema vise revolucije , Vi kao da ne znate biznis (kad nesto valja , ne menjaj) ... znaci slede samo inkrementalne promene.... malo veci displej , malo bolji ios , malo bolja kamera. Tim koji pobedjuje se ne menja. Za sve revolucionarne promene , tu je Cydia.

    ОдговориИзбриши
  5. Pazi, sama tehnologija mora da napreduje postepeno.. iako imaju mogucnosti da naprave telefone koji nemaju ekrane nego rade na hologram.. e zasto je to tako? Zato sto, nije profitabilno... njima je u interesu da zarade vise na manjim detaljima, nego odjednom na "bauku" i da stagniraju par godina.
    Apple je sam po sebi revolucija, on je jedinstven bar po meni... pratim ih jedno 10 godina, radio sam na njihovim racunarima i prezadovoljan sam... svaki dinar vredi dati za bilo koji njihov uredjaj. Kvalitet im je daleko iznad svakog uredjaja u bilo kojim klasama da se poredi.
    Evo ja posedujem 4s model, vec 7-8 meseci, ni jednom mi nije pravio problem.. ukocio itd... imao sam Mac Book pro 13" sa led dispjeom i uporedjivao sam ga Toshibom Qosmio ... koja je u tom trenutku po specifikacijama imala bar 2 puta bolje performanse... i sta se desilo u rendering programima mi je 3-4 puta zablokirao na clean instalaciji windowsa kozmio, dok kod mac book-a se to nije desilo. Mogu da pisem referate, vecina vas vec ovo znate.. al sta god da izbace, i sta god bude napredak (a bice ih dosta) vredi kupiti ako ste u mogucnosti.

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: