Pronađi članak:

11. 9. 2013.

Novi jeftiniji iPhone 5C - Sve što trebate da znate



Do skoro je bilo malo verovatno da će Apple predstaviti jeftiniji model, ali su glasine bile preciznije kao nikada. Apple je predstavio plastični model iPhone 5C, bez objašnjenja šta znači oznaka C.

Dizajn



Sve smo znali već i ranije i nismo ostali razočarani. U principu reč je o iPhoneu 5 obučenom u plastično (polikarbonatsko) kućište. Zadnja maska je zaobljena na rubovima, biće dostupna u pet različitih boja (bela, crvena, zelena, plava i žuta) dok će prednji panel u svim varijantama biti crni. Nemojte da vas zavarava plastični materijal, on nije ništa lošiji nego modeli iPhone 3G i 3GS. Izgleda mladalački i dopadljivo a poređenje sa još aktualnim iPod touch modelom je neizbežno. Spoljašnja boja uređaja će biti popraćena odgovarajućom bojom pozadine u iOSu 7 što dodatno pojačava celo šareno iskustvo.




Specifikacije



Skoro sve je pozajmljeno od iPhona 5. Ekran od 4 inča, rezolucija 1136 x 640 piksela. Isti ekran koji je nasledio i iPhone 5S a može se naći i u iPod touch-u 5. generacije. Zatim A6 čip i 8MP iSight kamere koja je i dalje sposobna snimati HD video. Jedina novost je FaceTime HD prednja kamera. Pored samog uređaja u kutiji će dolaziti odlične EarPods slušalice, Lightning kabl i adapter za punjenje.

Reinkarnacija



Prva je reč koja nam pada na pamet kada pogledamo ovaj uređaj. iPhone 5 možda jeste izbačen iz ponude ali njegov duh će nastaviti da živi u ovom uređaju. Aluminijumska pozadina zamenjena je visoko kvalitetnim plastičnim masama dok je sve ostalo vešto preneseno i upakovano. U brzini rada na koju su navikli vlasnici iPhonea 5 sada će uživati i svi oni koji se odluče da nabave iPhone 5C.

Reciklirano je sve ono što je prošlogodišnjii model činilo jednim od najboljih smartfona na tržištu a sam proces proizvodnje je ubrzan, olakšan a samim time i pojeftinjen. Po prvi put sada imamo dva različita iPhone modela u ponudi a ne prošlogodišnji model sa sniženom cijenom, koji je potpuno izbačen iz ponude.




Cene i dostupnost

iPhone 5C će moći da se naruči već od ovog petka 13. septembra, a u prodavnicama će se pojaviti d 20. septembra. Priču o jeftinom iPhone modelu možete da zaboravte. Uz dvogodišnji ugovor cena će iznositi:
  • 16GB - 99$
  • 32GB - 199$
Dok će cena bez ugovorne obaveze (otključan, SIM Free) biti:
  • 16GB - 549$
  • 32GB - 649$*
*Primetićete da je ovo cena otključanog iPhone 5S modela od 16 GB!

Dodaćemo da je Apple odlučio da sve kupce novih iPhona obraduje sa mogućnošću besplatnog preuzimanja iWork aplikacija za iOS: iMovie, iPhone, Keynote, Pages i Numbers.


Prvi utisci su nekako razočaravajući. Mnogi su očekivali više, makar kada je u pitanju sniženje cene. Iako to jeste moćni iPhona 5 zapakovan u plastiku, mnogi će se sigurno odlučiti baš za iPhone 5. Ovo verovatno ne može da šteti Apple-e jer če iPhone 5C zasigurno pronaći svoje tržište. Koliko je iPhone 5S pravljen da bude luksuzan telefon, toliko je iPhone 5C pravljen da bude za mlađu, opušteniju populaciju sa nižim bužetom. O tome svedoče i ove maske dizajnirane od samog Apple-a koje su jednostavno blagi užas, ali setite se da je Apple nekada pravio i čarape za iPad.


Detaljne tehničke karakteristike ovog modela možete pronaći ovde.

Osim iPhona 5C, Apple je predstavio i hi-end model iPhone 5S o kome možete detaljno čitati ovde. Obavezno nam napišite vaše utiske o jeftinijem iPhonu 5C u komentarima!

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: