Pronađi članak:

4. 10. 2013.

Displeji Androida dvostruko sporiji od iPhonovih



Nezavisno testiranje kompanije Agawi, koja se bavi strimingom aplikacija i igara pokazuje da je iPhone 5 šampion brzine po odzivu ekrana među smartfonima.

Testiranje pomenute kompanije obavljeno je na osnovu Touchscope tehnologije, koja je posebno razvijena za ovu svrhu i uz korišćenje kamere visoke rezolucije, koja snima do 240 kadrova po sekundi.




Na testu su bili Galaxy S4, HTC One, Motorola Moto X, Nokia Lumia 928 i iPhone 5. Svi uređaji su testirani najmanje 50 puta, a rezultati su pokazali da je iPhone 5 najbrži smartfon, što se odziva ekrana tiče. On je postigao rezultat od 55 milisekundi, dok je prvi najbolji Android, Samsung Galaxy S4, postigao rezultat od svega 114 milisekundi. Motorola Moto X je na poslednjem mestu, kao najsporija, dok je Lumija 928 postigla 117 milisekundi, a HTC One 121.

Iako ne ulazi u detalje u vezi sa testiranjem i ne objašnjava postupak testa, Agawi navodi da je Apple najverovatnije najbolje kalibrisao i da je hardver iza tehnologije dodira jednostavno bolje optimizovan.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mondo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: